Set za športnike

 

ZMAGOVALNA KOMBINACIJA ZA MARATONCE

ARNICA MONTANA: Homeopatska “prva pomoč” pri vseh vrstah poškodb, tudi športnih, kot so nategnjene mišice, udarnine, hematomi. Pomaga pri t.i. »muskelfibru«.
RHUS TOXICODENDRON: Uporabimo ga pri pretegnitvah, izpahih ali zvinih, ki so posledica prenaprezanja, lahko pa so tudi posledica nenadne podhladitve. Kljub bolečini pri prvih gibih čuti bolnik potrebo po gibanju, saj le to omili bolečino.
RUTA GRAVEOLENS: Zdravilo izbora pri topih poškodbah, predvsem če so te povezane s poškodbami mehkih tkiv in ligamentov; pri natrganih in nategnjenih kitah ali ligamentih, udarcih v pokostnico, ahilovi tetivi. Ruto se ob tovrstnih poškodbah lahko izmenjuje z Arnico.

 


SET ZA ŠPORTNIKE

ARNICA MONTANA: Homeopatska “prva pomoč” pri vseh vrstah poškodb; zlasti tistih, pri katerih pride do nastanka modric kot so npr. športne poškodbe, nategnitve mišic, udarnine, hematomi. Pomaga pri ti. »heksenšusu«. Prepreči nastajanje otekline, zmanjšuje potpludbe, pospeši celjenje in blaži travmatski šok zaradi poškodbe.
CALENDULA OFFICINALIS: Uporabna pri površinskih, močno bolečih poškodbah tkiva npr. pri odrgninah, raztrganinah, pri slabem celjenju ran in pri ranah, ki se gnojijo. Ublaži bolečino, prepreči infekcijo in grdo brazgotinjenje ran ter pospeši zaraščanje.
RUTA GRAVEOLENS: Zdravilo izbora pri topih poškodbah, predvsem če so tepovezane s poškodbami mehkih tkiv in ligamentov; pri natrganih in nategnjenih kitah ali ligamentih, udarcih v pokostnico, ahilovi tetivi. Ruto se ob tovrstnih poškodbah lahko daje izmenjaje z Arnico (vsako zdravilo 3 krat dnevno po 5 kroglic).
RHUS TOXICODENDRON: Uporabimo ga pri udarninah, pretegnitvah, izpahih ali zvinih, ki so posledica prenaprezanja, lahko pa so tudi posledica nenadnega premočenja ali podhladitve. Bolečina je povezana z močnim nemirom in razdražljivostjo. Kljub bolečini pri prvih gibih čuti bolnik potrebo po gibanju, saj gibanje omili bolečino.
BRYONIA: V nasprotju z zdravilom Rhus toxicodendron homeopatsko zdravilo Bryonia pomaga pri poškodbah, kjer že najmanjši premik močno poslabša stanje, bolečino pa olajša močan pritisk. Zlasti pomaga pri udarcih v rebra.
HYPERICUM PERFORATUM: Uporablja se za poškodbe dobro oživčenih tkiv na primer pri padcu na trtico, pri poškodbah hrbtenice, pri preščipnjenem prstu. Poškodbo živca spremlja zbadajoča, močna bolečina, ki »strelja« vzdolž živca.

 

 

close