Umovadba

 

Avtor: dr. Vojko Kavčič
Jezik: slovenski
Št. strani
: 288
Leto izida: 2015
Vezava: mehka
Mere: 23×15 cm, 490 g

Umovadba za bistre možgane v poznih letih.

 

24,95 z DDV

Kategorije: , ,

Prednosti

 

✓ Barvna priloga, kjer so prikazane nazorne sheme dogajanja v naših možganih.

✓ Vaje za krepitev možganov.

Opis

 

Knjiga Umovadba za bistre možgane v poznih letih nam poučno in razumljivo razlaga dogajanje v možganih, nevrodegenerativne bolezni in napotke, kako ohraniti bister um in zdrave možgane skozi celo življenje.

V prvem delu poljudno opisuje možgane, njihovo strukturo in funkcije ter razloži, kaj se z možgani dogaja, ko se starajo. Velik poudarek je na tem, kaj lahko storimo, da ohranimo čim bolj bistre možgane – od prehrane do gibanja, socialnih stikov in vključno različnih oblik vadbe. Knjiga nam tu opiše tudi demenco, s poudarkom na alzheimerjevi bolezni, pri čemer avtor ne pozabi na skrb za bolnika z demenco in napotke njihovim skrbnikom in bližnjim.

V drugem delu knjige so praktične vaje za krepitev možganov ter barvna priloga, kjer so prikazane nazorne sheme dogajanja v naših možganih ter še nekaj dodatnih vaj v barvah.

Spremno besedo je napisal dr. Simon Brezovar z Nevrološke klinike UKC v Ljubljani, ki je knjigo strokovno pregledal in avtorju svetoval določene rešitve: “Knjiga predstavlja celostno, kompleksno in znanstveno podkrepljeno obravnavo problematike kognitivnega staranja in alzheimerjeve bolezni, ki je namenjena širokemu krogu bralcev. Zadovoljila bo tako apetite tistih bralcev, ki bi radi ‘le’ trenirali svoje možgane, kot tudi tiste, ki se želijo dodatno poglobiti v čudoviti svet možganov in razumeti, kako delujejo, zakaj se starajo in včasih tudi zbolijo ter kako jih ohraniti v dobri formi tudi na stara leta.”

O avtorju:

Dr. Vojko Kavčič je doma iz Komna na Krasu in je po diplomi iz psihologije na Filozofski fakulteti v Ljubljani doktoriral iz eksperimentalne psihologije na University of North Texas. Podoktorsko se je izpopolnjeval na oddelku za nevrobiologijo in anatomijo na Medicinski fakulteti Univerze v Rochestru, kjer je od leta 2000 tudi zaposlen kot raziskovalec na oddelku za kognitivno in vedenjsko nevrologijo. V svoji raziskovalni dejavnosti se posveča nevronskim in kognitivnim mehanizmom, ki so pomembni za vidno zaznavanje gibanja ter navigacije pri staranju in alzheimerjevi bolezni. Pri raziskovalnem delu razvija in uporablja tako standardne in specializirane vedenjske teste kot nevrofiziološke metode. Dr. Kavčič deluje tudi v okviru Spominčice in veliko predava po Sloveniji.

 

Morda vam bo prav tako všeč…