Lomina Komplet hitrih testov za odkrivanje prisotnosti protiteles Covid-19, 2 testa

 

Pakiranje: 2 testa

Zaradi pogojev shranjevanja (od 4 do 30°C)  priporočamo osebni prevzem.

 

16,00

Ni na zalogi

Primeren za:

 

 • tiste, ki so že preboleli COVID-19 in preverjajo prisotnost protiteles,
 • tiste, ki sumijo, da so preboleli COVID-19, pa tega niso potrdili s testom,
 • tiste, ki želijo sproti kontrolirati prisotnost protiteles,
 • tiste, ki so bili v skupnem gospodinjstvu z okuženo osebo, pa niso imeli nobenih simptomov.

 

Opis

 

IVD test je namenjen samotestiranju za odkrivanje prisotnosti protiteles IgG in IgM v krvi. Pokaže aktivno ali že prebolelo okužbo s COVID 19, ki jo povzroča virus SARS-CoV-2. Izdelek ni primeren kot glavno sredstvo za zgodnje odkrivanje COVID19! Za ta namen je potrebno opraviti teste na osnovi metode PCR, antigenske teste ipd.

Komplet deluje na principu imunokromatografije z uporabo koloidnega zlata. Testni komplet vsebuje antigen, označen s koloidnim zlatom in kompleksom kontrolnih protiteles ter nitrocelulozne membrane z dvema testnima trakovoma (črta M in G) in en trak za nadzor kakovosti (črta C). Ob nakapljani zahtevani količini vzorca v luknjo na testni ploščici, bo vzorec tekel po nitrocelulozni membrani znotraj testnega traku zaradi kapilarnega učinka. Če testni vzorec vsebuje protitelesa IgM/IgG SARS-CoV, jih bo protitelo vezalo s koloidnim zlatom označeni antigen SARS-CoV-2. Protitelesni kompleks bo monoklonska protitelesa IgM ali IgG na nitrocelulozni membrani obarval kot vijolično rdeče črte M ali G in tako pokazal, ali so vzorci pozitivni na protitelesa IgM ali IgG ter s tem dokazal okužbo s COVID-19. Tako bo dokazana pretekla okužba in aktivna prisotnost protiteles v telesu.

Vsebina kompleta:

 • plastična testna ploščica,
 • 2 plastični kapalki (1 kapljica = 20-25 ul); za zagotavljanje predpisane količin tekočin uporabljajte
  samo kapalke, ki so priložene v kompletu,
 • steklenička z reagentom (pufer),
 • lanceta,
 • dezinfekcijska blazinica (dezinfekcija na osnovi alkohola),
 • navodila za uporabo.

Pogoji shranjevanja: Hranite pri temperaturi od 4 do 30 °C. Zaščitite pred svetlobo. Datum izteka roka uporabnosti in serijska številka sta označena na posameznem kompletu ter tudi na steklenički z reagentom. Uporabite takoj po odprtju. Test se po odprtju zaradi vlage začne razgrajevati. Test ne sme biti uporabljen kasneje kot 60 minut po odprtju; rezultati ne bodo veljavni. Testa ne uporabljajte, če je osnovna embalaža poškodovana.

Navodila za uporabo: Odprite škatlo, vzemite iz nje zapakiran komplet in pustite, da se segreje/ohladi na sobno temperaturo (24 °C). Najprej preberite celotna navodila za uporabo in komplet uporabite takoj po odprtju, nikoli kasneje kot 60 minutah po odprtju osnovne embalaže!

Spremljajte čas, ki je potreben za prikaz rezultata: Nove raziskave so pokazale, da je čas, ki je potreben za prikaz rezultata z Lomina testom pomemben, saj iz njega sklepamo na število protiteles, ki nas ščitijo pred novo okužbo. V kolikor se protitelesa pri testiranju z Lomina testom pojavijo v prvih 10 minutah (vijolična črta na ploščici), imamo visoko število protiteles in smo močno zaščiteni pred novo okužbo. Če pa se reakcija zgodi šele po 45 minutah, nismo več ustrezno zaščiteni in je priporočljivo cepljenje.

Garancija kakovosti: Skupina LOMINA AG je mednarodno skupno podjetje, ki se ukvarja s proizvodnjo medicinskih diagnostičnih pripomočkov. Test ima certifikat EC in potrditev JAZMP-ja, da se izdelek lahko prodaja  lekarnah.

Poreklo: Švica