Sterimar™ Baby Classic, izotonična raztopina 100ml

 

SterimarTM BABY Classic je namenjen za vsakodnevno higieno in navlažitev nosne votline novorojenčkov in dojenčkov od prvih dni življenja.

10,29 z DDV

Ni na zalogi

Kategoriji: , Blagovna znamka: Ars Pharmae

Prednosti

✓ Medicinski pripomoček.
✓ Nežno očisti in navlaži nos.
✓ Izboljša dihanje.
✓ Zmanjšuje tveganje za prehlad.
✓ Brez konzervansov.
✓ Za novorojenčke od 0. meseca dalje, dojenčke in otroke do 3. leta.
✓ Lahko se uporablja po operaciji.

Opis

Sterimar™ BABY Classic je izotonična raztopina s 100% naravno filtrirano morsko vodo brez konzervansov. Sestavljena je iz naravne in prečiščene morske vode, ki je bogata z minerali in elementi v sledovih (cink, baker, mangan, železo, magnezij selen…). 100% naravna morska voda je razredčena na fiziološko koncentracijo, ki je najbolj podobna tisti v telesu in celicah.

Medicinski pripomoček je namenjen novorojenčkom, dojenčkom in otrokom do 3. leta starosti ter se uporablja za:

  • nežno čiščenje nosu in odstranjevanje nečistoč (prah, drobni delci onesnaženja, sluz, alergene, ..).
  • vlaženje in obnavljanje naravne vlažnosti nosne sluznice (ogrevanje, hlajenje s klimatskimi napravami).
  • preprečevanje nastanka težav z ušesi, nosom in grlom (prehlad, otitis,…), preko krepitve obrambne zaščite nosne sluznice.
  • pomoč pri izboljšanju dihanje za dober spanec in hranjenje s plastenko ali dojenjem.

Pršilo lahko uporabljajo dihalni terapevti pri zdravljenju bronhiolitisa. Prav tako se lahko uporablja po operaciji. Priporoča se vsakodnevna uporaba. Pomaga pri učenju pihanja nosu pri majhnih otrocih.

Odmerjanje in način uporabe:
Pred prvo uporabo odstranite in nežno stisniti nosni aplikator, da se pršilo pripravi za uporabo.

Za higieno in vlaženje nosne sluznice: Za globlje čiščenje nosnih votlin:
1. Nežno vstavite aplikator v otrokovo nosnico. 1. Dojenčka, mlajšega od 2 let, poležite na hrbet; otroka starejšega od 2 let posedite.
2. Na kratko razpršite enkrat do dvakrat v vsako nosnico. 2. Glavo mu nagnite na stran in aplikator nežno vstavite v zgornjo nosnico.
3. Pustite, da odvečna raztopina odteče in nato obrišite nos. 3. Pritisnite in držite aplikator približno 2 sekundi.
4. Postopek ponovite od 2 do 6 krat na dan. 4. Pustite, da vam odvečna raztopina odteče iz druge nosnice,nato obrišite nos. Po potrebi ponovite postopek z drugo nosnico.
5. Po vsaki uporabi šobo očistite z milom in posušite. 5. Postopek ponovite od 2 do 6 krat na dan.
6. Po vsaki uporabi očistite aplikator v vroči vodi in ga osušite.

Sestava: 100% naravna filtrirana morska voda.

Garancija kakovosti: Sofibel – Laboratoires Fumouze: Laboratorij je od njegovega nastanka pred dvema stoletjema raziskal številna področja, povezana z zdravjem. Leta 1975 so prvič predstavili inovativen izdelek za higieno nosu na osnovi morske vode, ki je hitro postal referenca in ostal eden izmed standardov blagovne znamke Sterimar. Vsi izdelki Sterimar so narejeni iz 100% naravne vode z območja Cancaleu v zalivu Mont Saint-Michel v Franciji. To območje je znano po največjem plimovanju v Evropi (amplituda do 13 metrov). Voda, ki se dnevno obnavlja, je izjemno kakovostna in ponuja bogastvo naravnih elementov v sledovih in mineralnih soli.

Distributer: ARS PHRAMAE, d.o.o., Litostrojska cesta 46A, 1000 Ljubljana

Poreklo: Francija

Opozorilo: Če imate vprašanje, se posvetujte s svojim farmacevtom ali zdravnikom. Uporaba se odsvetuje v primeru preobčutljivosti na katerokoli sestavino raztopine. Zunanji vsebnik je napolnjen z inertnim plinom (dušikom), ki ne prihaja v stik z morsko vodo. Posoda je pod tlakom: lahko eksplodira pri segrevanju. Hranite ločeno od vročine, vročih površin, isker, odprtega ognja in drugih virov vžiga. Kajenje prepovedano. Ne preluknjajte ali sežigajte niti, ko je prazna. Zaščitite pred sončno svetlobo. Ne izpostavljajte temperaturi nad 50°. Hranite zunaj dosega otrok.  Rok uporabe je naveden na embalaži in dnu vsebnika.

Dodatne informacije

Pakiranje

50 ml, 100 ml