Sterimar™ BABY Zamašen nos, hipertonična raztopina

 

Pakiranje: 50 ml

SterimarTM BABY Zamašen nos je blaga hipertonična raztopina naravne morske vode, obogatena s solmi bakra za čiščenje zamašenega nosu pri dojenčkih od 3.meseca dalje.

7,76 z DDV

Ni na zalogi

Kategoriji: , Blagovna znamka: Ars Pharmae

Prednosti

✓ Medicinski pripomoček.
✓ Odmaši nos.
✓ Pomaga v boju s prehladom.
✓ Zelo nežno pršilo.
✓ Ne peče.
✓ Za dojenčke od 3. meseca starosti in otroke do 3. leta starosti.
✓ Varnostna konica za novorojenčke in dojenčke.

Opis

Sterimar™ BABY Zamašen nos je hipertonična raztopina morske vode, ki vsebuje večjo koncentracijo soli kot celice človeškega telesa (NaCl ≈ 1,7%). Raztopina je bolj slana, zato ‘potegne’ gosto sluz iz nosa (deluje na principu osmoze) in odmaši nos. 100% naravna filtrirana morska voda Sterimar™ je brez konzervansov in vsebuje koristne morske minerale in elemente v sledovih. Dodane so bakrove soli. Aseptično polnjeno. Zunanji vsebnik je napolnjen z inertnim plinom (dušikom), ki ne prihaja v stik z morsko vodo.

Medicinski pripomoček je namenjen dojenčkom od 3. meseca starosti in otrokom do 3. leta starosti. Njegovo uporabo se priporoča v primeru prehlada, rinitisa ali sinusitisa za:

  • Hitro odmašitev nosu.
  • Odpravljanje sluzi iz nosa, tudi goste.
  • S spiranjem nosnih votlin pomaga v boju proti prehladu, sinusitisu in omejuje tveganje za sekundarno okužbo.

Čiščenje nosu (če je zamašen) izboljša učinkovitost lokalnega zdravljenja. Pršilo je namenjeno za začasno uporabo, dokler simptomi zamašenega nosa vztrajajo. Če je nosna sluznica razdražena, lahko uporaba raztopine povzroči občutek ščemenja.

Odmerjanje in način uporabe:
Pred prvo uporabo odstranite in nežno stisniti nosni aplikator, da se pršilo pripravi za uporabo.

Za higieno: Za globlje čiščenje nosnih votlin:
1. Nežno vstavite aplikator v otrokovo nosnico. 1. Dojenčka, mlajšega od 2 let, poležite na hrbet; otroka starejšega od 2 let posedite.
2. Na kratko razpršite enkrat do dvakrat v vsako nosnico. 2. Glavo mu nagnite na stran in aplikator nežno vstavite v zgornjo nosnico.
3. Pustite, da odvečna raztopina odteče in nato obrišite nos. 3. Pritisnite in držite aplikator približno 2 sekundi.
4. Postopek ponovite od 2 do 6 krat na dan, po potrebi tudi pogosteje, dokler ima otrok zamašen nos. 4. Pustite, da odvečna raztopina odteče iz druge nosnice, nato obrišite nos. Po potrebi ponovite postopek z drugo nosnico.
5. Po vsaki uporabi šobo očistite z milom in posušite. 5. Postopek ponovite od 2 do 6 krat na dan, po potrebi tudi pogosteje, dokler ima otrok zamašen nos.
6. Po vsaki uporabi šobo očistite z milom in posušite.

Sestava: 100% naravna filtrirana morska voda, bakrove soli.

Garancija kakovosti: Sofibel – Laboratoires Fumouze: Laboratorij je od njegovega nastanka pred dvema stoletjema raziskal številna področja, povezana z zdravjem. Leta 1975 so prvič predstavili inovativen izdelek za higieno nosu na osnovi morske vode, ki je hitro postal referenca in ostal eden izmed standardov blagovne znamke Sterimar. Vsi izdelki Sterimar so narejeni iz 100% naravne vode z območja Cancaleu v zalivu Mont Saint-Michel v Franciji. To območje je znano po največjem plimovanju v Evropi (amplituda do 13 metrov). Voda, ki se dnevno obnavlja, je izjemno kakovostna in ponuja bogastvo naravnih elementov v sledovih in mineralnih soli.

Distributer: ARS PHRAMAE, d.o.o., Litostrojska cesta 46A, 1000 Ljubljana

Poreklo: Francija

Opozorilo: Če imate vprašanje, se posvetujte s svojim farmacevtom ali zdravnikom. Uporaba se odsvetuje v primeru preobčutljivosti na katerokoli sestavino raztopine. Zunanji vsebnik je napolnjen z inertnim plinom (dušikom), ki ne prihaja v stik z morsko vodo. Posoda je pod tlakom: lahko eksplodira pri segrevanju. Hranite ločeno od vročine, vročih površin, isker, odprtega ognja in drugih virov vžiga. Kajenje prepovedano. Ne preluknjajte ali sežigajte niti, ko je prazna. Zaščitite pred sončno svetlobo. Ne izpostavljajte temperaturi nad 50°. Hranite zunaj dosega otrok.  Rok uporabe je naveden na embalaži in dnu vsebnika.

Dodatne informacije

Pakiranje

50 ml, 100 ml

Posebni atributi

Naravno