Sterimar™ Zamašen nos, hipertonična raztopina 50ml

 

SterimarTM Zamašen nos je hipertonična raztopina naravne morske vode, obogatena s solmi bakra za čiščenje zamašenega nosu.

9,88 z DDV

Ni na zalogi

Kategoriji: , Blagovna znamka: Ars Pharmae

Prednosti

✓ Medicinski pripomoček.
✓ Hitro odmaši nos, če ste prehlajeni.
✓ Preprečuje okužbo z gripo (v primeru izpostavljenosti zunanjim povzročiteljem gripe).
✓ Brez konzervansov.
✓ Primeren za otroke od 3. leta dalje, odrasle, nosečnice in doječe matere.

Opis

Sterimar™ Zamašen nos je hipertonična raztopina morske vode, ki vsebuje večjo koncentracijo soli kot celice človeškega telesa (NaCl ≈ 2,3%). Raztopina je bolj slana, zato ‘potegne’ gosto sluz iz nosa (deluje na principu osmoze) in vam odmaši nos. 100% naravna filtrirana morska voda Sterimar™ je brez konzervansov in vsebuje koristne morske minerale in elemente v sledovih. Dodane so bakrove soli. Aseptično polnjeno. Zunanji vsebnik je napolnjen z inertnim plinom (dušikom), ki ne prihaja v stik z morsko vodo.

Medicinski pripomoček je namenjen otrokom od 3. leta starosti, odraslim, nosečnicam in doječim materam. Njegovo uporabo se priporoča v primeru prehlada, rinitisa, akutnega ali kroničnega sinusitisa za:

  • Hitro odmašitev nosu.
  • Odpravljanje sluzi iz nosa, tudi goste.
  • S spiranjem nosnih votlin pomaga v boju proti prehladu, sinusitisu in omejuje tveganje za sekundarno okužbo.
  • Preprečuje okužbo z gripo (V primeru izpostavljenosti eksogenim (zunanjim) povzročiteljem gripe).
  • Izboljša učinkovitost zdravil za lokalno zdravljenje in s tem zmanjša njihovo uporabo.

Pršilo je namenjeno za začasno uporabo, dokler simptomi zamašenega nosa vztrajajo. Če je nosna sluznica razdražena, lahko uporaba raztopine povzroči občutek ščemenja.

Odmerjanje in način uporabe:
Pred prvo uporabo odstranite in nežno stisniti nosni aplikator, da se pršilo pripravi za uporabo.

Za higieno: Za globlje čiščenje nosnih votlin:
1. Glavo imejte naravnost. 1. Nagnite glavo na eno stran.
2. Aplikator vstavite v nosnico. 2. Vstavite aplikator v zgornji del nosnice.
3. Razpršite 1x do 2x v vsako nosnico. 3. Razpršite enkrat dlje, od 2 do 3 sekunde.
4. Pustite, da odvečna raztopina odteče in nato izpihajte nos. 4. Pustite, da vam odvečna raztopina odteče iz druge nosnice in nato izpihnite nos.
5. Postopek ponovite od 2 do 6 krat na dan, po potrebi tudi pogosteje, dokler imate zamašen nos. 5. Postopek ponovite od 2 do 6 krat na dan, po potrebi tudi pogosteje, dokler imate zamašen nos.
6. Po vsaki uporabi očistite aplikator v vroči vodi in ga osušite. 6. Po vsaki uporabi očistite aplikator v vroči vodi in ga osušite.

Sestava: 100% naravna filtrirana morska voda, bakrove soli.

Garancija kakovosti: Sofibel – Laboratoires Fumouze: Laboratorij je od njegovega nastanka pred dvema stoletjema raziskal številna področja, povezana z zdravjem. Leta 1975 so prvič predstavili inovativen izdelek za higieno nosu na osnovi morske vode, ki je hitro postal referenca in ostal eden izmed standardov blagovne znamke Sterimar. Vsi izdelki Sterimar so narejeni iz 100% naravne vode z območja Cancaleu v zalivu Mont Saint-Michel v Franciji. To območje je znano po največjem plimovanju v Evropi (amplituda do 13 metrov). Voda, ki se dnevno obnavlja, je izjemno kakovostna in ponuja bogastvo naravnih elementov v sledovih in mineralnih soli.

Distributer: ARS PHRAMAE, d.o.o., Litostrojska cesta 46A, 1000 Ljubljana

Poreklo: Francija

Opozorilo: Če imate vprašanje, se posvetujte s svojim farmacevtom ali zdravnikom. Uporaba se odsvetuje v primeru preobčutljivosti na katerokoli sestavino raztopine. Zunanji vsebnik je napolnjen z inertnim plinom (dušikom), ki ne prihaja v stik z morsko vodo. Posoda je pod tlakom: lahko eksplodira pri segrevanju. Hranite ločeno od vročine, vročih površin, isker, odprtega ognja in drugih virov vžiga. Kajenje prepovedano. Ne preluknjajte ali sežigajte niti, ko je prazna. Zaščitite pred sončno svetlobo. Ne izpostavljajte temperaturi nad 50°. Hranite zunaj dosega otrok.  Rok uporabe je naveden na embalaži in dnu vsebnika.

Dodatne informacije

Pakiranje

50 ml, 100 ml