C-vita Long 500 mg, tablete s podaljšanim spročanjem

 

Pakiranje: 90 tablet

8,61 z DDV

Ni na zalogi

Prednosti

 

✓ Visoka koncentracija vitamina C.

✓ Tablete s podaljšanim sproščanjem.

✓ Brez sladkorja, laktoze, glutena in kvasa.

Opis

Kaj je Vitamin C?

Vitamin C ali askorbinska kislina je vodotopen vitamin, ki se pri toplotni obdelavi hrane hitro razgradi. Največjo vsebnost vitamina C v prehrani ima sveže neobdelano sadje, jagodičevje in zelenjava. Zaradi slabih zalog vitamina C v telesu ga je potrebno dnevno vnašati s pravilno prehrano ali dopolnilom k prehrani.

  • V telesu je vitamin C vpleten v številne biokemične reakcije.
  • Je pomemben antioksidant, ki ščiti celice pred oksidativnim stresom in ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje žil, kosti, hrustanca, dlesni, zob ter kože.
  • Dodaten vnos je priporočljiv pri stresu, telesni vadbi in kajenju, saj prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, normalnemu psihološkemu delovanju in k delovanju živčnega sistema.
  • Ima pomembno vlogo pri delovanju imunskega sistema.

Sestava v 1 tableti: 
Vitamin C – 500 mg

Sestavine: L-askorbinska kislina, sredstva za povečanje prostornine (E460, E464, E470b), sredstva za glaziranje (E1200, E464, E1521), sredstvo proti sprijemanju (E551), barvila (E171, E101).

Odmerjanje in način uporabe: Zaužijte 1-2 tableti na dan s kozarcem vode, med obrokom.

Garancija kakovosti: Vitabalans je finsko farmacevtsko podjetje, kjer je skrb za zadovoljstvo kupcev in strokovno javnost na prvem mestu. Lasten razvoj ter visoko kontrolirana proizvodnja predstavljata kakovost in varnost.
– Vitabalans izdelki so rezultat lastnega farmacevtskega in analitičnega razvoja, kliničnih študij, registracije in proizvodnje. Vse faze farmacevtske proizvodnje potekajo v lastnem podjetju in so skladne z visokimi standardi kakovosti, ki temeljijo na finski nacionalni zakonodaji ter evropski regulativi in predpisih.
– Pri proizvodnji upoštevamo visoka merila kakovosti. Proizvodnja Vitabalans izdelkov je vpeta v sistem GMP – sistem doseganja kakovosti, ki zagotavlja, da so izdelki dosledno proizvedeni in nadzorovani v skladu z ustreznimi standardi glede na njihov namen uporabe.
– Surovine, ki jih uporabljamo pri proizvodnji, izbiramo le pri zanesljivih in certificiranih dobaviteljih, s skrbno kontrolo kakovosti vhodnih surovin pa obenem zagotavljamo visoko kakovost končnih izdelkov.
– Vsi Vitabalans izdelki so brez laktoze in glutena, ostali pa v večini brez sladkorja in kvasa ter so primerni za vegane. Vitabalans izdelki so tako prilagojeni tudi alergikom in ljudem s posebnimi prehranjevalnimi zahtevami. Poleg tega veliko pozornost namenjamo tudi izbiri in uporabi dru­gih pomožnih sestavin ter dodajamo le tiste, ki so nujno potrebne in obenem varne za naše zdravje.

Opozorilo: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte na suhem mestu pri sobni temperaturi.

Poreklo: Finska

 

Dodatne informacije

Pakiranje

50 tablet, 120 tablet

Posebni atributi

Brez glutena, Brez laktoze, Brez sladkorja

Morda vam bo prav tako všeč…