Vita B12 1000 μg, žvečljive tablete

 

Žvečljive tablete z visoko vsebnostjo vitamina B12.

7,9715,15 z DDV

Šifra: Ni na voljo Kategoriji: , Blagovna znamka: Vitabalans

Prednosti

 

✓ Ne vsebuje sladkorja, laktoze, glutena ali sestavin živalskega izvora (primerno za vegane).

✓ Samo 1 žvečljiva tableta na dan.

✓ Okus zelene mete.

 

Opis

 

Naravni viri vitamina B12 so meso, ribe, jajca, mleko in jetra. Kljub nezadostnim vnosom lahko telesne zaloge vitamina B12 zadostujejo za precej let, vendar se pomanjkanje vitamina B12 pojavi prej pri starejših, pri osebah, ki uživajo veliko alkohola in veganih.

Pomanjkanje vitamina B12 je pogosto pri starejših
Po ocenah ima do 20% starejših od 50 let pomanjkanje vitamina B12. Pogosti razlogi, ki zmanjšujejo absorpcijo vitaminov, so nizke vrednosti želodčne kisline, dolgoročna uporaba zaviralcev izločanja želodčne kisline ter uporaba zdravil za sladkorno bolezen. Pomanjkanje pa lahko povzroča okvaro živčnega sistema (odrevenelost ter mravljinčenje v rokah in nogah), slabokrvnost in utrujenost.

Ključen vitamin za spomin
Vitamin B12 je pomemben za normalno delovanje živčnih, možganskih ter fizioloških funkcij, ki določajo mentalne zmogljivosti, kot je spomin. Slab spomin, motnje koncentracije in težave z učenjem so lahko posledica pomanjkanja vitamina B12.

Vitamin B12 se s pomočjo sluznice absorbira v ustih
V primeru, da je absorpcija vitaminov v črevesju oslabljena, žvečenje tablete z visoko vsebnostjo vitamina B12 zagotavlja absorpcijo vitamina preko ustne sluznice že v ustih, ki pa je še učinkovitejša, če tableto žvečimo počasi. Visoke peroralne doze vitamina B12 se dobro absorbirajo in dokazano izboljšajo slabokrvnost in večje nevrološke motnje. Dnevna doza 1000 µg (1 mg) je varna za uporabo, ker ni dokazano, da visoke doze vitamina B12 povzročajo stranske učinke.

Izdelek vsebuje cianokobalamin, aromo zelene mete, magnezijeve soli maščobnih kislin in ksilitol.

Odmerjanje in način uporabe: 1 žvečljiva tableta na dan.

Dnevni odmerek 1 tableta Vita B12 vsebuje: Vitamin B12 1000 μg (40 000 % dnevne priporočene vrednosti).
Sestavine: sladilo (ksilitol), emulgator (magnezijeve soli maščobnih kislin), cianokobalamin (vitamin B12), aroma (zelena meta).

Garancija kakovosti: Vitabalans je finsko farmacevtsko podjetje, kjer je skrb za zadovoljstvo kupcev in strokovno javnost na prvem mestu. Lasten razvoj ter visoko kontrolirana proizvodnja predstavljata kakovost in varnost.
– Vitabalans izdelki so rezultat lastnega farmacevtskega in analitičnega razvoja, kliničnih študij, registracije in proizvodnje. Vse faze farmacevtske proizvodnje potekajo v lastnem podjetju in so skladne z visokimi standardi kakovosti, ki temeljijo na finski nacionalni zakonodaji ter evropski regulativi in predpisih.
– Pri proizvodnji upoštevamo visoka merila kakovosti. Proizvodnja Vitabalans izdelkov je vpeta v sistem GMP – sistem doseganja kakovosti, ki zagotavlja, da so izdelki dosledno proizvedeni in nadzorovani v skladu z ustreznimi standardi glede na njihov namen uporabe.
– Surovine, ki jih uporabljamo pri proizvodnji, izbiramo le pri zanesljivih in certificiranih dobaviteljih, s skrbno kontrolo kakovosti vhodnih surovin pa obenem zagotavljamo visoko kakovost končnih izdelkov.
– Vsi Vitabalans izdelki so brez laktoze in glutena, ostali pa v večini brez sladkorja in kvasa ter so primerni za vegane. Vitabalans izdelki so tako prilagojeni tudi alergikom in ljudem s posebnimi prehranjevalnimi zahtevami. Poleg tega veliko pozornost namenjamo tudi izbiri in uporabi dru­gih pomožnih sestavin ter dodajamo le tiste, ki so nujno potrebne in obenem varne za naše zdravje.

Opozorilo: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja.

Poreklo: Finska

 

Dodatne informacije

Pakiranje

100 tablet, 30 tablet

Posebni atributi

Brez glutena, Brez laktoze, Brez sladkorja