Atifan 10 mg/g, krema

 

Pakiranje: 15 g

Zdravilo Atifan vsebuje antimikotik terbinafin in se uporablja za zdravljenje glivičnih obolenj.

4,53 z DDV

Kategoriji: , Blagovna znamka: Krka

Prednosti

✓ Zdravljenje glivičnih obolenj.

✓ Lokalno delovanje.

✓ Enostavna uporaba.

Opis

Zdravilo Atifan vsebuje terbinafinijev klorid, ki ga uvrščamo med antimikotike (protiglivična zdravilna učinkovina). Terbinafin uničuje ali zavira razmnoževanje različnih vrst glivic (dermatofiti, kvasovke) in s tem preprečuje in zdravi obolenja, ki jih povzročajo. Zdravilo je učinkovito pri lokalnih obolenjih kože.

Zdravilo Atifan je namenjeno zdravljenju:

  • glivičnih okužb kože na stopalih (tinea pedis), po telesu (tinea corporis) in v predelu dimelj (tinea cruris), ki jih povzročajo dermatofiti.
  • glivičnih okužb kože (candidasis cutanea, pityriasis (tinea) versicolor), ki jih povzročajo kvasovke.

Odmerjanje in način uporabe:

  • Odrasli, starejši in otroci, starejši od 5 let: Enkrat ali dvakrat na dan, odvisno od obolenja.

Kremo v tankem sloju nanesite na prizadeto mesto, ki ste ga pred tem temeljito očistili in osušili. Kremo na obolelem mestu in okrog njega nežno vtrite v kožo. Pri okužbah v pregibih pod prsmi, med prsti ter v predelu dimelj in zadnjice namazano obolelo mesto zlasti ponoči prekrijte z gazo.

Obolenja kože

Trajanje zdravljenja

glivične okužbe kože na stopalih (tinea pedis)

1 teden

glivične okužbe po telesu (tinea corporis) in v predelu dimelj (tinea cruris)

1 teden

glivične okužbe kože, ki jih povzročajo kvasovke (candidiasis cutanea)

1 teden

glivične okužbe kože, ki jih povzročajo kvasovke (pityriasis versicolor)

2 tedna

Garancija kakovosti: Kakovost izdelkov in storitev ter nenehno izboljševanje ključnih procesov sta Krkini strateški usmeritvi. Že od začetka delovanja je bila Krkina strateška usmeritev proizvodnja kakovostnih, varnih in učinkovitih zdravil. Pri proizvodnji uporabljajo najsodobnejše pristope in dobre prakse, ki so se v skladu z razvojem panoge dopolnjevali in izboljševali.
Z lastnim znanjem in najsodobnejšo tehnologijo, ki celo presega visoke zahtevane standarde, proizvajajo učinkovita in varna zdravila vrhunske kakovosti. Visoko kakovost Krkinih zdravil dokazujejo tudi certifikati ustreznosti, patentne zaščite in prestižne nagrade.

Sestava: Zdravilna učinkovina je terbinafinijev klorid. 1 g kreme vsebuje 10 mg terbinafinijevega klorida, kar ustreza 8,89 mg terbinafina.

Poreklo: Slovenija

Opozorilo: Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.