Septolete plus z okusom mentola 5 mg/1 mg, pastile

 

Pakiranje: 18 pastil

Pastile Septolete plus vsebujejo antiseptik in anestetik ter so namenjene lajšanju bolečine, skelenja in praskanja v žrelu. Zdravilo je primerno za odrasle in otroke, starejše od 6 let.

 

6,49 z DDV

Prednosti

✓ Antiseptično delovanje.

✓ Protibolečinsko delovanje.

✓ Primerno za odrasle in otroke.

✓ Okus mentola

Opis

 

Zdravilo Septolete plus z okusom mentola vsebuje dve učinkovini in deluje lokalno protibolečinsko in protimikrobno. Pastile razkužujejo ustno votlino in žrelo ter tako lajšajo bolečino in občutek nelagodja, ki se pojavita pri vnetjih ust in žrela, predvsem pa preprečujejo razvoj resnejših bakterijskih vnetij.

Cetilpiridinijev klorid je antiseptik, ki uničuje več vrst bakterij in glivic, deloma pa ustavi tudi razvoj virusov. Zaradi svojih lastnosti (dobra omočljivost, možnost znižanja površinske napetosti) prodira tudi na težje dostopna mesta sluznice v ustni votlini in žrelu ter zavira rast bakterij.
Benzokain je lokalni anestetik in lajša bolečine pri požiranju, ki se pogosto pojavijo pri okužbah in vnetjih v ustih in žrelu.

Pastile imajo prijeten okus po mentolu in so primerne tako za odrasle kot otroke, starejše od 6 let.

Zdravilo Septolete plus z okusom mentola je namenjeno lajšanju simptomov pri:

  • blažjih infekcijah v ustni votlini in žrelu.
  • pri vnetju dlesni in ustne sluznice.
  • pri prehladu in gripi.

Odmerjanje in način uporabe:

  • Odrasli in otroci, stajreši od 12 let: Priporočeni odmerek je do 8 pastil na dan. 1 pastilo raztopite v ustih vsake 2 do 3 ure.
  • Otroci, stari od 6 do 12 let: Priporočeni odmerek so do 4 pastile na dan. Otroci raztopijo 1 pastilo v ustih na 4 ure.

Pastil ne jemljite neposredno pred ali med obrokom. Po jemanju zdravila vsaj eno uro ne jejte in ne pijte.

Garancija kakovosti: Kakovost izdelkov in storitev ter nenehno izboljševanje ključnih procesov sta Krkini strateški usmeritvi. Že od začetka delovanja je bila Krkina strateška usmeritev proizvodnja kakovostnih, varnih in učinkovitih zdravil. Pri proizvodnji uporabljajo najsodobnejše pristope in dobre prakse, ki so se v skladu z razvojem panoge dopolnjevali in izboljševali.
Z lastnim znanjem in najsodobnejšo tehnologijo, ki celo presega visoke zahtevane standarde, proizvajajo učinkovita in varna zdravila vrhunske kakovosti. Visoko kakovost Krkinih zdravil dokazujejo tudi certifikati ustreznosti, patentne zaščite in prestižne nagrade.

Sestava: Zdravilni učinkovini sta benzokain in cetilpiridinijev klorid.

Ena pastila vsebuje 5 mg benzokaina in 1 mg cetilpiridinijevega klorida.

Poreklo: Slovenija

Opozorilo: Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.