Strepfen pršilo 8,75 mg/odmerek, 15ml

 

Pakiranje: 15 ml (28 odmerkov)

Zdravilna učinkovina zdravila Strepfen® je flurbiprofen, ki spada med nesteroidna protivnetna zdravila (NSAID), ki imajo analgetične, antipiretične in protivnetne lastnosti. Zdravilo Strepfen uporabljamo za kratkotrajno lajšanje simptomov vnetja žrela, kot so bolečina in oteklina žrela ter težko požiranje pri odraslih in otrocih, starejših od 12 let. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 3 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

 

9,60 z DDV

Prednosti

 

✓ Zmanjša bolečino, vnetje in oteklino v žrelu.

✓  Deluje analgetično in protivnetno.

✓  Deluje lokalno v žrelu in prehaja v globje plasti tkiva (odpornost na spiranje).

✓  Merljiv pomirjajoč in zaščitni učinek se pojavi v 5 minutah.

✓  Učinkuje do 6 ur.

 

 

Opis

 

Zdravilo Strepfen v obliki pršila se uporablja za kratkotrajno lajšanje simptomov akutnega žrela pri odraslih (starejši od 18 let). En odmerek predstavljajo 3 potiski, ki se po potrebi aplicirajo na zadnji del žrela vsakih 3-6 ur. Največji dnevni odmerek je pet odmerkov v 24 urah. Dokazana je bila bioekvivalenca zdravila Strepfen v obliki pršila s pastilami, ki vsebujejo 8,75 mg flurbiprofena. Deluje že v petih minutah, učinek pa traja do 6 ur. Strepfen v obliki pršila ima okus češnje in mete. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 3 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Sestava: Učinkovina je flurbiprofen. En odmerek (3 razprški) vsebuje 8,75 mg flurbiprofena, kar ustreza 16,2 mg/ml flurbiprofena. Druge sestavine zdravila so: betadeks, natrijev hidrogenfosfat dodekahidrat, citronska kislina monohidrat, metilparahidroksibenzoat (E218), propilparahidroksibenzoat (E216), natrijev hidroksid, aroma mete (vsebuje aromatično (-e) snov (-i), aromatični pripravek (-ke), propilen glikol (E1520) in gliceriltriacetat (triacetin) (E1518)), aroma češnje (vsebuje aromatično (-e) snov (-i), aromatični pripravek (-ke), propilen glikol (E1520) in vodo), N,2,3-trimetil-2-izopropilbutanamid, natrijev saharinat, hidroksipropilbetadeks in prečiščena voda.

Odmerjanje in način uporabe: Odrasli, starejši od 18 let: Kadar je potrebno, en odmerek (3 razprški) na vsakih 3 do 6 ur, ki se aplicirajo na zadnji del žrela.  Zdravilo je priporočljivo uporabljati največ tri dni. Nanesite samo na zadnji del žrela in med pršenjem zadržite dih. Ne uporabite več kot 5 odmerkov (15 razprškov) v 24 urah.Otroci: Pri otrocih, mlajših od 12 let, uporaba tega zdravila ni indicirana.

Garancija kakovosti: Podjetje ARC – Kranj, d.o.o. je s 1.1.2019 prevzelo distribucijo blagovnih znamk podjetja Reckitt Benckiser na slovenskem trgu. Tako postajajo uradni distributer za blagovne znamke: Finish, Air Wick, Vanish, Woolite, Durex, Veet, School in druge. S prevzemom distribucije multinacionalnega podjetja Reckitt Benckiser se podjetje širi tudi v kategorijo farmacije in sicer na področje zdravil brez recepta (OTC) z blagovnima znamkama Strepsils ® in Strepfen ®. Podjetje tako  izkazuje strokovnost delovanja ter moč širitve poslovanja v nove zahtevne kategorije, ki zahtevajo popolnoma drugačen način delovanja kot široka potrošnja.

Opozorila: Pred uporabo natančno preberite navodilo. Tega zdravila ne smete uporabljati pri otrocih, mlajših od 18 let, če imate preobčutljivost na zdravilno učinkovino ali katerokoli pomožno snov in če ste v zadnjem trimesečju nosečnosti. Namenjeno le za kratkotrajno uporabo. V primeru draženja ustne sluznice morate zdravljenje s flurbiprofenom prekiniti. Če se znaki vaše bolezni ne izboljšajo, se poslabšajo ali se pojavijo novi simptomi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Poreklo: Združeno kraljestvo