Venitan Forte 10 mg/100 i.e. v 1 g gela

 

Pakiranje: 100 g

Gel Venitan Forte vsebuje escin ter heparin in se uporablja pri oteklih in bolečih nogah.

13,50 z DDV

Ni na zalogi

Kategoriji: , Blagovna znamka: Lek

Prednosti

✓ Vsebuje naravni sestavini: escin in heparin.

✓ Gel blagodejno deluje na otekle, težke in boleče noge.

✓ Tudi protivnetno delovanje.

Opis

Gel Venitan Forte vsebuje dve učinkovini:

  •  escin, ki je mešanica snovi, pridobljena iz semen navadnega divjega kostanja, ki deluje tako, da krepi napetost (tonus) ven ter zmanjšuje krhkost in prepustnost kapilar. Tako zmanjša otekanje, pospeši krvni obtok in izboljša presnovo v prizadetem tkivu.
  • heparin, ki je normalna sestavina človeškega organizma. Deluje tako, da preprečuje strjevanje krvi, in s tem nastanek krvnih strdkov, ter deluje protivnetno.
  • Pomožni snovi dekspantenol in alantoin pospešujeta prehajanje obeh učinkovin skozi kožo in zaradi svojih dodatnih lastnosti izboljšata njuno delovanje.

Zdravilo Venitan Forte je namenjeno:

–  Lajšanju bolezni ven kot so:

  • boleče in vnete krčne žile (kažejo se kot oteklina ter občutek težkih in utrujenih nog (npr. zaradi dolgotrajnega stanja)).
  • krvni strdki v površinskih venah (tromboza).
  • vnetja ven s krvnimi strdki (tromboflebitisi), vnetja ven po injekcijah in infuzijah (flebitisi).
  • stanje po trombozi ali trombotičnem vnetju vene, ki povzroča zastoj odtekanja krvi z določenega področja in posledično otekanje, spremembe na koži, srbenje in bolečine (posttrombotični sindrom), krči v mečih, vneta okolica golenske razjede.

–  lokalnemu zdravljenju topih poškodb, kot so podplutbe, udarnine, zmečkanine.
–  preprečevanju nastanka in zdravljenju pooperativnih in drugih motečih brazgotin.

Odmerjanje in način uporabe:

  • Odrasli in mladostniki, stajreši od 12 let: Tanko plast gela enkrat do trikrat na dan nanesite na kožo obolelih predelov in okolico, ga narahlo vtrite ter masirajte od spodaj navzgor. Gel nanašajte postopno, v manjših količinah.

V primeru, da imate vnetje ven, gela ne vtirajte, temveč le nanesite na kožo. Če imate razjedo goleni, pazite, da gela ne nanesete na razjedo, temveč le na kožo v okolici razjede, kjer je motena prekrvitev.

Pri krčnih žilah priporočamo tudi povijanje nog z elastičnim povojem ali uporabo kompresijskih nogavic, kot dodatno zdravljenje.

Garancija kakovosti: Kot del Novartisa je poslanstvo Leka odkrivati nove poti za izboljšanje in podaljševanje življenja.
Svoje več kot 70-letne izkušnje, znanje in dosežke pri razvoju in proizvodnji kakovostnih zdravil združujejo z Novartisovimi organizacijskimi enotami po vsem svetu.
Slovenska, evropska in svetovna farmacevtska družba, blizu ljudem in usmerjena v prihodnost.

Sestava: Zdravilni učinkovini sta escin in natrijev heparinat. 1 g gela vsebuje 10 mg escina in 100 i. e. natrijevega heparinata.

Poreklo: Slovenija

Opozorilo: Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.