Eterična olja

 

Eterična olja so hitro hlapljive, visoko koncentrirane substance, ki se jih pridobiva iz rastlinskega materiala z različnimi fizičnimi postopki. Uporaba aromatičnih snovi sega v daljno preteklost, uporabljale so jih že stare civilizacije. Uporabljamo jih v izparilnikih za prostore in v različnih izdelkih za kožo. Eterična olja spodbujajo naša pozitivna stanja in čustva, ter lahko tudi pomagajo pri sproščanju.

V Lekarni Ig vam ponujamo kakovostna eterična olja znamke Eteris in Farfalla, v naši ponudbi pa lahko najdete tudi izparilnike iz bambusovega lesa in difuzorje. Dobrodošli v Prvi naravni lekarni.

ALI STE VEDELI?

 

Kadar so rastline obdelane s pesticidi, se v eterično olje, pridobljeno iz teh rastlin, ujamejo tudi pesticidi. Zato je zelo pomembo, da je pridelava rastlin kontrolirana.


FAVN

Vsa eterična olja Eteris slovenskega podjetja Favn, so 100% čista in naravna olja, s certifikatom Aromacert. So brez parabenov, umetnih barvil in sintetičnih parfumov. Njihova temno modra embalaža jim zagotavlja zaščito pred UV-svetlobo.

NAMIG ZA NAŠE OBISKOVALCE

 

Lekarna Ig vam svetuje, da nas obiščete in si izberete vonj, ki vam najbolj ustreza, nato pa nekaj kapljic kapnete na izparilnik in uživate v prijetnih vonjavah.

Recept – mešanica za izparilnik za veselo vzdušje:

  • 3 kapljice eteričnega olja mandarine,
  • 2 kapljici eteričnega olja vanilije,
  • 2 kapljici eteričnega olja cimeta.


FARFALLA

Naravna in organska eterična olja Farfalla imajo certifikat Demeter, rastline pa imajo kontrolirano pridelavo. Ne vsebujejo mineralnih olj, sintetičnih substanc, kot so konzervansi in barvila, niso testirana na živalih in so dermatološko testirana, tako da so primerna tudi za nanos na kožo.

NAMIG ZA NAŠE OBISKOVALCE

 

V Lekarni Ig vam svetujemo, da si vzamete trenutek zase in si pripravite aromatično kopel z vašimi najljubšimi eteričnimi olji.

Recept – kopel za čustveno harmonijo:

  • 1 žlica soli ali mleka,
  • 5 kapljic eteričnega olja bergamotke,
  • 2 kapljici eteričnega olja geranije,
  • 2 kapljici eteričnega olja grenivke,
  • 1 kapljica eteričnega olja vetiverja.

 

NAMIG ZA NAŠE OBISKOVALCE

 

Lepo oblikovani izparilniki iz bambusovega lesa so izvirno darilo, še posebej, če priložite eterično olje po svojem izboru.

close