Vidermina Prebiotic, čistilna pena

 

Pakiranje: 150ml

Prebiotic nežna intimna čistilna pena s kislim (3,0 -3,5) pH za vsakodnevno umivanje.

 

13,97 z DDV

Kategoriji: , Blagovna znamka: Pharmagea

Prednosti

 

✓ Brez parabenov, barvil in derivatov pšenice.

✓ Primerno tudi za nosečnice in doječe matere.

✓ Klinično in dermatološko testirano.

✓ Testirano na nikelj, kobalt, krom, svinec in živo srebro.

 

Opis

 

Vidermina Prebiotic nežna intimna čistilna  pena s kislim (3,0 -3,5) pH za vsakodnevno umivanje. Nežno čisti in hkrati pomaga uravnotežiti lokalno mikrobiološko floro. Deluje kot preventivna terapija, v primeru ponavljajočih se vaginitisov in vaginoz. Deluje kot podporna terapija v obdobju stresa in v času nosečnosti.

Vidermina Prebiotic je linija s kislim pH, za preventivno uporabo pred ponavljajočimi se vaginalnimi vnetji (vaginoze in vaginitisi). Vsebuje formulo za ponovno vzpostavitev ravnovesja vaginalne mikroflore, krepi moč in dejavnost ženski že LASTNIH Lactobacilusov (vnos zunanjih probiotikov-Lactobacilov, nima zanesljivega obstoja v novem okolju).

Formula, ki vsebuje prebiotik α-gluko-oligosaharid, mlečno kislino in je obogatena s pro-vitaminom B5, pomaga uravnotežiti vaginalno floro in vaginalni pH ter omejuje razvoj patogenih mikroorganizmov. Hkrati tudi pomirja in ščiti.

Pena se priporoča:

 • za preventivo oz. preprečevanje bakterijskih in/ali glivičnih okužb. Če so že prisotni znaki vnetja (srbenje, pekoč občutek, povečan izcedek, obloge, slab vonj), se uporablja linija Vidermina CLX in nato Vidermina Prebiotic,
 • po uporabi antibiotikov ali antimikotikov, lokalnih in/ali sistemskih,
 • pri porušenem ravnovesju vaginalne mikroflore.

Lahko se uporablja: 

 • v času nosečnosti in v času dojenja,
 • pred, med in po menstruaciji,
 • ob jemanju kontracepcijske terapije,
 • pri plavanju v bazenih in obiskih telovadnice,
 • v času stresa (povišan nivo kortizola negativno deluje na floro Laktobacilusov).

Način uporabe: Pred uporabo pretresite, uporabljajte le v pokončnem položaju. Zjutraj in zvečer skozi celo leto. Očisti zunanje splovilo in perianalno področje. Po nanosu pustite delovati nekaj sekund, nato izperite.

Sestavine: voda, dinatrijev laureth sulfosukcinat, butan, amonijev lauril sulfat, mlečna kislina, propan, decil glukozid, izobutan, alfa-glukan oligosaharid, phenoxyethanol, parfum, poliquaterni-44, etilheksiglicerin, pantenol.

Aktivne sestavine:

 • α-glukan-oligosaharid – prebiotik, ki krepi moč in dejavnost ženski že lastnih Lactobacilusov, pomaga uravnotežiti vaginalno floro ter omejuje razvoj patogenih mikroorganizmov.
 • Mlečna kislina – vlaži in uravnava vaginalni pH, s čimer pomaga uravnavati razvoj patogenih mikroorganizmov.
 • Pro – vitamin B5 – vlaži, pomirja in reepitelizira sluznico.

Opozorila: Pri stiku z očmi, previdno izpirajte z vodo nekaj minut. Odstranite kontaktne leče, če jih imate in če to lahko storite brez težav. Nadaljujte z izpiranjem. Posoda je pod tlakom: lahko eksplodira pri segrevanju. Hraniti zunaj dosega otrok. Hraniti ločeno od vročine, vročih površin, isker, odprtega ognja in drugih virov vžiga. Kajenje prepovedano. Ne pršiti proti odprtemu ognju ali drugemu viru vžiga. Ne preluknjajte ali sežigajte niti, ko je prazna. Zaščititi pred sončno svetlobo. Ne izpostavljati temperaturam nad 50o C/122o F. 7% mase vsebine je vnetljivo.

Poreklo: Italija