Z vsemi čuti!

 

Avtor Philippe Nessmann
Ilustrator Régis Lejonc
Prevajalka Jasmina Žgank
Poreklo Francija
Priporočena starost 8

Če bereš to knjigo, imaš dober okus!

 

30,95 z DDV

Kategorije: , ,

Opis

 

Kaj delajo tisti, ki so poklicno povezani z »nosom«? Kdo je bila Helen Keller? Kaj v ušesu je tisto, kar nam omogoča sluh? Kaj sliši dojenček v trebuhu svoje mame?

Z vsemi čuti! je bogato ilustrirana francoska poučna knjiga, primerna za bralce od osmih let naprej, ki razkrije vse skrivnosti petih čutov. Vsebino podaja na razgiban način, čutov se loteva z več vidikov: anatomska razlaga vseh čutil, zanimivosti iz živalskega sveta, s čuti so povezani tudi poklici (spoznamo fizioterapevta, parfumerko, ustvarjalko receptov, slikarja in akustičnega inženirja). Razkriva, kako nam čuti pomagajo pri komunikaciji s svetom, npr. pri sluhu in vidu bralci spoznamo tudi Braillevo pisavo in znakovni jezik, ne manjka pa tudi vizualnih in drugih miselnih nalog.

Knjigo je v slovenščino prevedla Jasmina Žgank, strokovno jo je pregledala dr. Marina Dermastia. Knjiga je leta 2020 prejela francosko nagrado Prix Sorcières 2020 v kategoriji poučnih knjig, bila pa je tudi med nominirankami za pomembne (znanstvene) nagrade.

ISBN 9789612726034
Datum izdaje December 2022
Obseg 88 strani
Dimenzije 330 mm x 250 mm x 15 mm