O’TOM TICK TWISTER odstranjevalec klopov

 

Pakiranje: 2 zanki različnih velikosti

Set zank za hitro in najbolj varno odstranjevanje klopov.

 

5,00 z DDV

Prednosti

 

✓ Enostavna uporaba.

✓ Hitro in varno odstranjevanje klopov.

✓ Dobro viden v travi (če nam pade na tla).

✓ Iz recikliranega materiala.

✓ Majhen – lahko ga imamo vedno s seboj.

✓ Za ljudi, pse, mačke in konje.

✓ Narejen v Evropi.

Opis

 

O’Tom® Tick Twister® je vodilni izdelek za odstranjevanje klopov na svetu. Število okuženih klopov raste, 100% zaščite pred njimi pa žal ni.  Da bi zmanjšali tveganje za prenos bolezni, moramo klope odstraniti takoj.  O’TOM® je edini pripomoček, ki omogoča hitro odstranjevanje najmanjših klopov (od 0,1mm), ne da bi jih ob tem stiskal ali poškodoval, zato je manj vnetnih reakcij po ugrizu, možnost prenosa klopnih bolezni pri odstranjevanju pa minimalna.  Set zank je izdelan materiala, ki ga je mogoče v celoti reciklirati. V živo zeleni barvi, da ga lahko takoj opazimo, če pade v travo.

Zakaj O’Tom?
O’Tom® je razvil veterinar z namenom zagotoviti varno in hitro odstranjevanje klopov. Zasnovan je tako, da upošteva anatomijo klopa. Je edini pripomoček, ki omogoča držanje najmanjših klopov ne da bi jih ob tem stiskal, zato se zmanjša možnost prenosa klopnih bolezni.
Običajne pincete za klope omogočajo bolj neroden oprijem, obenem pa je del, ki klopa stisne tako velik, da poleg glave klopa, stisne tudi trebušni del, s tem pa lahko povzročijo stiskanje vsebine prebavil v gostitelja in prenos bolezni.
O’TOM® Deluje po principu rotacije, ki je najbolj varen način odstranjevanja klopov. Ustni aparat klopa pri tem popusti, možnost poškodb pa je minimalna. Zato je manj vnetnih reakcij po ugrizu.
Namenjen je vsem, ki se radi gibajo v naravi, odraslim in otrokom, pa tudi psom, mačkam in konjem.

Uporaba: Glede na velikost klopa izberemo primerno velikost zanke – manjša zanka je namenjena odstranjevanju manjših klopov. Klopu se z zanko približamo od strani – klopa ujamemo v zanko. Zanko zavrtimo v kateri koli smeri. Pri tem jo rahlo privzdignemo. Klop bo popustil sam. Pomembno! Klopa ne polivamo z olji, insekticidi ali repelenti, preden ga odstranimo, saj lahko tako povzročimo refleksni iztisk prebavil, s tem pa povečamo možnosti za prenos klopnih bolezni.

Hraniti pri temperaturi do: ni omejitev

Sestavine: poliacetal (v celoti recikliran in ga je možno reciklirati).

 Poreklo: Francija 

 

Morda vam bo prav tako všeč…