Schüsslerjeva sol št. 7 Magnesium phosphoricum D6 , 1000 tablet

 

Biokemija po Dr. Schüßlerju.

 

 

30,58 z DDV

Kategoriji: , Blagovna znamka: Adler Pharma

Opis

 

Energija in sprostitev
Magnesium phosphoricum v biokemiji po Dr. Schüsslerju nadzoruje vegetativni živčni sistem in vpliva na delovanje srca, živcev, krvnega obtoka, žleznega sistema, limfe in prebavnih organov. Posredno vpliva tudi na bazalno hitrost presnove. Pomaga pri vseh nenadnih, streljajočih, vrtajočih, krčevitih bolečinah in je pomembno sredstvo vnosa energije v celico.
Uporaba: vse vrste spazmodičnih krčev (kolike, menstrualne bolečine, nevralgije), migrena, težave s spancem in nespečnost, mišična napetost. Magnesium phosphoricum še posebej dobro deluje kot vroč napitek »Hot 7«; 7 do 10 tablet te soli se raztopi v cca 1,5 dcl prekuhane vroče vode in popije v majhnih požirkih. Deluje hitro in blagodejno in je zato primeren za vse vrste nenadnih, ostrih, kljuvajočih bolečin. Po potrebi se ta napitek pripravi večkrat zapored.*

Način uporabe:

 • Akutno stanje: 1 tableta na 2-5 min; zaužije se toliko tablet, kolikor jih je potrebnih za ublažitev težave.
 • »Hot 7« jemanje: 7 do 10 tablet te soli se raztopi v cca 1,5 dcl prekuhane vroče vode in popije v majhnih požirkih. Sol št. 7 zaužita na ta način deluje izredno hitro in blagodejno, zato je tak način jemanja primeren za vse vrste nenadnih, ostrih, kljuvajočih bolečin. Po potrebi se napitek pripravi in zaužije večkrat zapored.
 • Kronična terapija:
  Dojenčki, malčki: 3 tablete na dan; 1 tableta se raztopi z nekaj kapljicami prekuhane vode tako, da nastane kaša in zaužije ob obroku.
  Otroci do 12 let: 6 tablet na dan; za lažje jemanje se odmerjeno število tablet razdeli v npr. 2 ali 3 odmerke dnevno.
  Odrasli in otroci starejši od 12 let: 10 tablet na dan; za lažje jemanje se odmerjeno število tablet razdeli v npr. 2 odmerka dnevno.
 • Preventiva:
  Otroci do 12 let: 3 tablete na dan,
  Odrasli in otroci starejši od 12 let: 6 tablet na dan.
 • Število tablet je odmerjeno za posamezno sol. Če se jemlje več soli hkrati je potrebno vzeti priporočeno število tablet vsake soli.

Ena tableta vsebuje: Magnesium phosphoricum D6 250 mg
Druge sestavine so: laktoza monohidrat.

Rok uporabnosti po prvem odprtju je 1 leto.

Poreklo: Avstrija

Opozorila: Vsak posameznik naj po lastni odgovornosti presodi svojo odločitev za homeopatsko zdravljenje. Za samozdravljenje se smemo odločati le v primeru običajnih težav in vsakdanjih bolezni. Ta priporočila pod nobenim pogojem ne nadomeščajo nasveta in pregleda pri zdravniku. Pri težjih ali trajnejših zdravstvenih težavah nujno poiščite zdravniško pomoč. Homeopatsko zdravilo brez odobrenih terapevtskih indikacij. Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom. Posvetujte se z zdravnikom ali farmacevtom, če se znaki bolezni ne izboljšajo. Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom. Izdaja zdravila je brez recepta v lekarnah.

* Viri in liteartura:

 1. Handbuch der Biochemie nach Dr. Schüssler/4. izdaja/Haug/2006, Thomas Feichtinger, Elisabeth Mandl, Susana Niedan-Feichtinger.
 2. Biochemie nach Dr. Schüssler/3. izdaja/Deutscher Apothekerverlag/2011, Müller-Frahling, Kasperzik.
 3. Das große Praxisbuch der Schüßlertherapie, E. Tichy – K. Tichy,  Johannes Sonntag Verlagsbuchhandlung GmbH, Stuttgart 2001, Haug Verlag, 3.predelana izdaja.
 4. Praxis der Biochemie nach Dr. Schüßler das Repertorium, 4. predelana in razširjena izdaja, Thomas Feichtinger und Susana Niedan-Feichtinger, Haug Verlag.
 5. Biochemie nach Dr. Schüßler bei Hauterkrankungen und Allergien, Thomas Feichtinger, Susana Niedan-Feichtinger und Julia Schulze-Kroenig.
 6. Lehrbuch der Biochemie, Dr. Kurt Hickethier, Charlotte Depke Verlag, 10. izdaja 1994.
 7. Handbuch der Dr. Schüsslerschen Biochemie, Die Dr. Schüsslersche Biochemie, eine wissenschaftliche Ionen-Reiz_Konstitution- und Nährsalzlehre, Herman Deters, Dr. Madaus & Co. Verlag, 1926 Radeburg.
 8. V utripu življenja: Minerali dr. Schüsslerja, M. Müller-Frahling, Inštitut za podporo zdravju 2019

 

Dodatne informacije

Posebni atributi

Naravno, Za dojenčke, Za otroke

Morda vam bo prav tako všeč…