Eucerin UreaRepair krema za obraz za suho kožo, 5 % urea

 

Pakiranje: 50ml

Lahka krema za obraz, namenjena suhi do zelo suhi koži, takoj pomiri neprijetno napetost in navlaži kožo, da postane gladka in voljna.

 

20,55 z DDV

Kategoriji: , Blagovna znamka: Eucerin

Prednosti

 

✓ Brez barvil.

✓ Brez dišav.

✓ Nekomedogeno.

Opis

 

Eucerin krema za gladko kožo obraza 5 % urea je lahka in nežna dnevna vlažilna krema za suho do zelo suho in neprijetno napeto kožo. Obogatena je z ureo in laktatom, naravno prisotnima sestavinama, ki vežeta vlago in takoj navlažita suho kožo na obrazu ter zmanjšata občutek napetosti, da koža postane gladka in voljna. Hrapava koža se običajno pojavi zaradi pomanjkanja vlage, Eucerin krema za gladko kožo obraza 5 % urea pa ublaži hrapavost, tako da kožo ohranja navlaženo. Krema je idealna kot podlaga za ličila ali za nego po britju.

Urea (znana tudi kot karbamid) naravno nastaja v koži in je ključen naravni vlažilni faktor (NMF) za uravnavanje vsebnosti vlage v koži. Urea je humektant (vlažilna snov), ki izboljša sposobnost kože za vezanje vode in pomaga ohranjati funkcijo bariere kože. To izboljša prožnost kože in ščiti pred izgubo vlage (znano tudi kot transepidermalna izguba vode ali TEWL). Prav zato se je uveljavila kot zlati standard za odpravljanje suhe kože. Pri 10- ali več odstotnih koncentracijah ima urea keratolitične učinke. To pomeni, da razbije vezi med odmrlimi kožnimi celicami, da se otrdeli, odebeljeni predeli kože odluščijo in koža postane spet gladka in voljna. Urea ima tudi protibakterijske lastnosti in deluje proti srbenju. Ker ta snov naravno nastaja v koži, ureo dobro prenaša tudi suha in občutljiva koža.

Tako kot urea je tudi laktat (sol mlečne kisline) »naravni vlažilni faktor« (NMF) in naravno nastaja v koži. Laktat absorbira in zadrži vlago v stratumu corneumu oz. vrhnji plasti kože, zato ima pomembno vlogo pri ohranjanju fizikalnih lastnosti kože. Nizka raven laktata v poroženeli plasti je povezana s suho kožo.

Način uporabe: Najprej očistite obraz in ga popivnajte do suhega. Kremo nežno vmasirajte v obraz in vrat.

Sestavine: Aqua, Urea, Glycerin, Caprylic-Capric-Triglyceride, Cyclomethicone, Dimethicone, Pentaerythrityl Tetraisostearate, Triisostearin, Cetyl Alcohol, Sodium Lactate, Glyceryl Stearate, Benzyl Alcohol, PEG-40 Stearate, Biosaccharide Gum-1, Methylparaben, Lactic Acid, Phenoxyethanol.