Test kiweno Vitamin D hitri test za samotestiranje

 

Test kiweno Vitamin D rapid test je medicinski pripomoček za enkratno uporabo za samotestiranje za kvantitativno določanje VITAMINA D (25-hidroksivitamina D) iz kapljice kapilarne krvi s pomočjo aplikacije Kiweno, ki se naloži na pametni telefon.

 

29,54 z DDV

Opis

 

Test kiweno Vitamin d rapid test je testni sistem za kvantitativno imunološko določanje 25(OH)-vitamina D (25-hidroksivitamina D) v kapilarni krvi. Ta vrednost omogoča spremljanje stanja vitamina D in odkrivanje morebitnega pomanjkanja ali presežka. Ročni testni sistem je sestavljen iz testnega traku na osnovi protiteles, ki se imenuje tudi test na podlagi lateralnega vleka, in aplikacije za pametne telefone, razvite za vrednotenje testa. Test je in vitro diagnostični pripomoček in je namenjen za samotestiranje laikov, starih 18 let ali več.

Izvedba testa je enostavna. Potrebujete 20 min časa, da naložite aplikacijo na pametni telefon in izvedete testiranje.

Navodila za uporabo:
1. Na pametni telefon namestite aplikacijo Kiweno Vitamin D.
2. Po potrebi kvalificirate pametni telefon in testiramo kamero.
3. Odvzamete vzorec, tako da razkužite konico prsta, se zbodete z lanceto, naredite večjo kapljico krvi in napolnite kapilarno cevko. S kapilarno cevko prebodete folijo na epruveti, zmešate ter na testno kaseto nanesete 3–4 kapljice. Po 15 minutah poskenirate testno kaseto. Na telefonu se izpiše natančna vrednost vitamina D.
Skozi celoten postopek vas natančno vodijo tudi navodila na telefonu.

Vsebuje: Vsak paket vsebuje sestavine za eno testiranje za enkratno uporabo:

  • 1 testna kaseta, pakirana posebej, z vrečko s sušilom. V embalaži s testno kaseto je tudi vrečka s sušilom, zato da testna kaseta ne vpija vlage. Po odprtju embalaže vrečko s sušilom zavrzite.
  • 1 kartica za test kamere.
  • 2 lanceti.
  • 1 kapilarna cevka.
  • 1 epruveta s pufrom.
  • 1 čistilna krpica.
  • 1 obliž.

Dodatno potrebujete: Pametni telefon z aplikacijo kiweno Vitamin D in internetno povezavo.

Shranjevanje: Test shranjujte pri sobni temperaturi ali v hladilniku (+4 do +30 °C), testa ne zamrzujte.  Test je občutljiv na vlago, neposredno sončno svetlobo in visoke temperature. Zato test zaščitite pred vročino in ga uporabite takoj po odprtju embalaže testne kasete (v 5 minutah).  Če so embalaža ali priloženi materiali poškodovani, testa ne uporabljajte.  Testa ne uporabljajte po preteku roka uporabnosti.  Po uporabi odvrzite vse sestavne dele testa, vključno s kartico za test kamere in navodili za testiranje, med gospodinjske odpadke.

Opozorila: Pred uporabo preberite navodila za uporabo. Vse sestavne dele testa hranite izven dosega otrok. Vsebine epruvete s pufrom ne zaužijte, izognite se neposrednemu stiku s tekočino. V primeru stika s kožo prizadeto področje takoj temeljito sperite. Če imate težave pri nastavitvi aplikacije, odvzemu vzorca, izvajanju testiranja ali vrednotenju testa, se obrnite na spletno stran service@kiweno.com ali pa prosite za pomoč tretjo osebo, npr. družinskega člana. Vzorec obravnavajte kot potencialno kužnega: med z vzorcem ne jejte, ne pijte in ne kadite. Priporočljivo je, da si po testiranju vedno umijete/razkužite roke. V primeru resnih zapletov se takoj obrnite na podjetje kiweno GmbH (service@kiweno.com) in na ustrezne urade.