Ecocid S, dezinfekcijsko sredstvo v obliki praška

 

Blagovna znamka: Krka

Ecocid S je vsestransko visokoaktivno razkužilo za površine v obliki praška, ki omogoča učinkovito in varno zaščito pred bakterijami, virusi in glivami.

1,5723,71 z DDV

Šifra: Ni na voljo Kategoriji: ,

Prednosti

✓ Varno in učinkovito

✓ Vsestransko razkužilo

✓ Enostavna priprava

✓ Ne onesnažuje okolja

Opis

Ecocid S je vsestransko visokoaktivno razkužilo za površine, ki spada v skupino oksidacijskih razkužil. Vsebuje zmes različnih učinkovin, ki na strukture mikroorganizmov delujejo oksidativno in jih tako popolnoma uničijo. Omogoča varno in učinkovito zaščito pred virusi, bakterijami in glivami.  Z Ecocidom S očistimo in razkužimo z enim samim postopkom in tako preprečimo raztros mikroorganizmov. Izdelek je v obliki praška in je preprost za shranjevanje. V mlačni vodi je hitro topen, pripravljena raztopina pa ima blag vonj po limoni.  Izdelek ne deluje korozivno in ne poškoduje gume in plastičnih izdelkov ter ne tvori škodljivih izparin. Ecocid S je primeren je za redno razkuževanje površin v gospodinjstvu, z njim lahko razkužujemo kljuke, ograje in druga oprijemala, tla, kopalnice, straniščne školjke, predpražnike ter igrače in igralne površine. Primeren je tudi za razkuževanje oblačil in obutve.

Področja uporabe: 
Izdelek je registriran za uporabo

  • v gospodinjstvih (npr. za razkuževanje kljuk, ograj in drugih oprijemal, tal, kopalnic, straniščnih školjk, predpražnikov, igrač, igralnih površin)
  • v zdravstvenih ustanovah (npr. lekarnah, bolnišnicah, zdravstvenih domovih, zobozdravstvenih ordinacijah, laboratorijih)
  • v javnih prostorih (npr. športnih središčih, šolah, vrtcih, hotelih, tovarnah, pisarnah)
  • v veterinarskih ustanovah (npr. veterinarskih postajah, ambulantah, laboratorijih), prostorih za namestitev živali in drugod

Priprava raztopine in način uporabe:
Za učinkovito razkuževanje večinoma zadošča 1-% raztopina Ecocida S, ki jo pripravite tako, da vsebino vrečke (50 g) stresete v 5 litrov mlačne vode in premešate. Nastane raztopina rožnate barve z vonjem po limoni. Raztopino nanesite na površine in pustite delovati vsaj 15 minut, nato jih sperite s čisto vodo. Pazljivost je potrebna pri uporabi na občutljivih materialih in kovinah. Pri uporabi Ecocida S je potrebno uporabiti zaščitne rokavice, oblačila in očala ali ščitnik za obraz. Pripomočke, uporabljene v postopku razkuževanja po uporabi izperite s čisto vodo.

Sestava: 100g vodotopnega praška vsebuje 50 g petnakalijevega bis(peroksimonosulfata) bis(sulfata), organske kisline, anorganski pufrski sistem, površinsko aktivne snovi

Garancija kakovosti: Učinkovitost  Ecocida S je bila dokazana s testi v priznanih evropskih laboratorijih, ki upoštevajo stroge EU-standarde, in s praktičnim testiranjem na terenu, tudi v težjih razmerah (nizke temperature, onesnaženje). Odobrila sta ga tudi Ministrstvo za okolje, hrano in podeželje Združenega kraljestva (DEFRA) in Nemško združenje veterinarjev (DVG).
Kakovost izdelkov in storitev ter nenehno izboljševanje ključnih procesov sta Krkini strateški usmeritvi. Pri proizvodnji uporabljajo najsodobnejše pristope in dobre prakse, ki so se v skladu z razvojem panoge dopolnjevali in izboljševali. Z lastnim znanjem in najsodobnejšo tehnologijo, ki celo presega visoke zahtevane standarde, proizvajajo učinkovita in varna zdravila in vrhunske kakovosti. Visoko kakovost Krkinih zdravil in ostalih izdelkov dokazujejo tudi certifikati ustreznosti, patentne zaščite in prestižne nagrade.

Poreklo: Slovenija

Opozorila: Če zaradi vdihavanja pride do draženja dihal, prizadeto osebo premestimo na sveži zrak. Ob pojavu simptomov kašljanja, dušenja in sopenja, ki poškodovanca dodatno vznemirijo, ali če simptomi hitro ne ponehajo, poiščemo zdravniško pomoč. Ob naključnem stiku lahko draži kožo. S prizadetega mesta odstranimo onesnaženo obleko in kožo izperemo z obilo vode. Če draženje po izpiranju ne preneha, poiščemo zdravniško pomoč. Ob stiku z očmi lahko povzroči poškodbe. Oči temeljito izperemo z obilo vode ali fiziološko raztopino za izpiranje oči z odprtimi vekami najmanj 15 minut in poiščemo zdravniško pomoč. Ob naključnem zaužitju lahko pride do poškodbe prebavil. Ne izzivamo refleksa bruhanja. Usta izpiramo z obilo vode. Če je poškodovanec pri zavesti, naj popije veliko vode. Takoj poiščemo zdravniško pomoč. Izdelek hranimo v tesno zaprti originalni ovojnini, zaščiteno pred vlago, ločeno od vnetljivih snovi, pri temperaturi do 30°C in nedosegljivo otrokom. Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno preberite etiketo in podatke o izdelku.

Ecocid S varnostni list
Ecocid S vodna raztopina varnostni list

 

Dodatne informacije

Pakiranje

50 g, 1 kg, 2,5 kg