Fluimukan 600 mg, šumeče tablete

 

Zdravilo Fluimukan vsebuje acetilcistein in se uporablja za lažje izkašljevanje.

 

12,8821,17 z DDV

Šifra: Ni na voljo Kategoriji: , Blagovna znamka: Lek

Prednosti

✓ Okus črnega ribeza.

✓ Samo 1 tableta na dan.

✓ Tudi antioksidativno delovanje.

Opis

Zdravilo Fluimukan vsebuje acetilcistein, ki ga uvrščamo med mukolitike (zdravila, ki pospešujejo izkašljevanje). Acetilcistein zmanjšuje viskoznost sluzi, kar olajša izkašljevanje in posledično umiri kašelj. Odstranjevanje sluzi lahko vodi do zmanjšanega tveganja za nastanek sekundarne okužbe dihal in blažjega poteka ter hitrejšega okrevanja ob akutni okužbi dihalnih poti.
Poleg mukolitičnega delovanje ima tudi antioksidacijsko delovanje in lahko pri vnetju prispeva k zaščiti telesa pred oksidacijskim stresom.

Zdravilo Fluimukan je namenjeno:

  • lažjemu izkašljevanju in redčenju sluzi pri boleznih dihal z gosto sluzjo.

Odmerjanje in način uporabe:

  • Odrasli in mladostniki, stajreši od 14 let: Priporočeni odmerek je 1 šumeča tableta na dan. Največji dnevni odmerek je 600 mg acetilcisteina (1 tableta).

Šumečo tableto raztopite v kozarcu vode in popijte vso pripravljeno raztopino. Zdravilo vzemite po jedi. Med jemanjem zdravila priporočamo, da pijete dovolj tekočine (2L vode dnevno). Prav tako priporočamo vlažne inhalacije.

Če jemljete antibiotike, naj bo med zaužitjem antibiotika in zdravila Fluimukan vsaj 2-urni presledek.

Garancija kakovosti: Kot del Novartisa je poslanstvo Leka odkrivati nove poti za izboljšanje in podaljševanje življenja.
Svoje več kot 70-letne izkušnje, znanje in dosežke pri razvoju in proizvodnji kakovostnih zdravil združujejo z Novartisovimi organizacijskimi enotami po vsem svetu.
Slovenska, evropska in svetovna farmacevtska družba, blizu ljudem in usmerjena v prihodnost.

Sestava: Zdravilna učinkovina je acetilcistein. Ena šumeča tableta vsebuje 600 mg acetilcisteina.

Poreklo: Slovenija

Opozorilo: Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Navodila za uporabo

 

Dodatne informacije

Pakiranje

10 šumečih tablet, 20 šumečih tablet