Canephron, obložene tablete

 

Pakiranje: 60 obloženih tablet

Zdravilo Canephron je namenjeno zdravljenju vnetij sečil in razdražljivega mehurja. Prav tako pomaga izpirati sečila in tako preprečevati nastajanje ledvičnega peska.

 

12,39 z DDV

Prednosti

 

✓ Registrirano zdravilo rastlinskega izvora.

✓ Ne vsebuje glutena.

✓ Lahko se uporablja poleg antibiotikov.

✓ Uporaben tako za preventivo kot za zdravljenje težav s sečili.

✓ Ne vsebuje sladkorja, zato je primeren tudi za diabetike.

 

Opis

 

Canephron je tradicionalno zdravilo rastlinskega izvora, ki vsebuje tri zdravilne rastline: luštrek, tavžentrožo in rožmarin. Deluje protivnetno, protibakterijsko, diuretično in sprošča gladke mišice.

Vnetje sečil običajno nastane zaradi okužbe z bakterijami; prepoznate ga po znakih, kot so pekoč občutek pri uriniranju, pogosto uriniranje, nenadna potreba po uriniranju, krči v mehurju, moten urin, slabost in v določenih primerih kri v urinu. Canephron zdravi vnetje, tako da v akutnih primerih zmanjša pekoč občutek pri uriniranju ter ublaži krče v trebuhu. Preprečuje tudi ponovitev okužbe in sicer tako, da zavira nadaljnje razmnoževanje bakterij ter hitro in učinkovito odstrani bakterije iz sečil.

Podobni znaki spremljajo tudi razdražljiv mehur, zlasti nenadna potreba po uriniranju. Vendar pri tem zdravniški pregled običajno ne pokaže nobenih opaznih težav v organih, ki tvorijo sečila. Razlog za te težave med drugim pripisujemo čezmerni aktivnosti mišic mehurja, kar možganom ves čas pošilja signal, da je mehur poln, čeprav v resnici ni. Pri prekomerno aktivnem mehurju, Canephron sprošča mišice in normalizira njegovo delovanje. Lahko se uporablja samostojno ali kot dodatek k antibiotikom.

Uporaba: 

  • Ponavljanje okužb ali pogoste okužbe sečil.
  • Razdražljiv, prekomerno aktiven mehur.
  • Priporočljiva je tudi sočasna uporaba z antibiotikom, ki ga zdravnik predpiše za vnetje sečil, saj se, kot so pokazale klinične raziskave, čas ozdravitve tako skrajša.

Odmerjanje: Zdravilo je primerno za odrasle in mladostnike, starejše od 12 let. Dnevni odmerek je 3 x 2 obloženi tableti. Trajanje jemanja 7 dni, pri ponavljajočih se okužbah sečil ali pogostih okužbah priporočamo neprekinjeno jemanje 12 tednov. Dolgotrajna uporaba je varna. Z uporabo je priporočljivo začeti takoj ob pojavu prvih znakov, saj s tem preprečimo stopnjevanje vnetja sečil, npr. mehurja.

Sestava: 1 tableta vsebuje 18,0 mg zeli navadne tavžentrože (Centaurium erythraea Rafn., herba),  18,0 mg korenine luštreka (Levisticum officinale Koch, radix) in 18,0 mg lista navadnega rožmarina (Rosmarinus officinalis L., folium).  Pomožne snovi v jedru tablete so laktoza monohidrat, magnezijev stearat, koruzni škrob, povidon K25, koloidni brezvodni silicijev dioksid. Pomožne snovi v oblogi tablete so kalcijev karbonat, deviško ricinusovo olje, tekoča glukoza, pripravljena z razprševalnim sušenjem, koruzni škrob, dekstrin, montanglikolni vosek, povidon K30, šelak, saharoza, smukec, riboflavin (E101), titanov dioksid (E171), železov (III) oksid (E172).

Garancija kakovosti: Nemško podjetje Bionorica s preko 80-letno tradicijo, ki uspešno združuje spoznanja tradicionalnega zdravljenja z zdravilnimi rastlinami in sodoben znanstveni pristop (phytoneering). Rezultat so učinkovita in varna zdravila rastlinskega izvora.
V podjetju sledijo najvišjim standardom kakovosti in trajnostnemu razvoju vse od semena do gotovega zdravila. Zdravila so edinstvena. Mnogokrat združujejo moč učinkovin različnih zdravilnih rastlin, dokazanih z lastnimi, placebo kontroliranimi kliničnimi raziskavami.
V Sloveniji dobro uveljavljeni zdravili Bionorice sta med drugim Sinupret za zdravljenje težav z zamašenim nosom in vnetimi sinusi in Canephron za zdravljenje okužb sečil in mehurja.

Poreklo: Nemčija

Opozorila: Vsebuje laktozo. Če se v 7 dneh stanje ne izboljša, ali se celo poslabša, je treba obiskati zdravnika.

 

Dodatne informacije

Posebni atributi

Brez glutena, Brez sladkorja, Naravno

Morda vam bo prav tako všeč…