Naravno

Difoss homeopatske kroglice, 10g

 

Kombinirano homeopatsko zdravilo Difoss se uporablja za lajšanje različnih stanj, ki jih pokrivajo homeopatske slike vsebovanih učinkovin.

 

9,80

Kategoriji: , Blagovna znamka: Pekana

Opis

 

Homeopatske slike zdravil temeljijo na izkušnjah in so opisana v klasični homeopatski literaturi (Homeopatska Materia medica Vir: Keller, Greiner, Boericke, Clarke, Mezger), na podlagi katere zdravilo pridobi dovoljenje za promet.

Homeopatske slike vsebovanih učinkovin:

Peumus boldus (Boldo) D6 spag Peka* Sekrecija žolča, preprečevanje kolik
Calcium carbonicum Hahnemanni D10 Aktivacija metabolizma kalcija
Calcium fluoratum D10 Pomoč v procesu rasti kosti in zob
Cuprum aceticum D6 Spazmi in kolike
Magnesium carbonicum D10 Bolečine, ki so posledica kolik, mišični spazmi
Chamomilla recutita D8 Zobna nevralgija, nemir, boleča denticija

Peumus Boldo – Sekrecija žolča, preprečevanje kolik
Podpira delovanje prebavil, saj stimulira sekrecijo žolča in želodčnih sokov in s tem odpravlja kolike, ki se rade pojavijo tudi pri izraščanju zob in povzročajo nemir. Pospeši nastanek in izločanje urina, kar ima za posledico blag antispastičen učinek.

Calcium carbonicum Hahnemanni – Aktivacija metabolizma kalcija
S to učinkovino telesu ne dovajamo uporabnega kalcija ampak  stimuliramo metabolizem kalcija. Oseba, ki potrebuje Calcium carbonicum kot konstitucijsko zdravilo je vsesplošno upočasnjena, manjka ji prožnosti in iniciative, pri telesnih kot tudi psihičnih izzivih se hitro utrudi, je zaskrbljena in prestrašena. Dlesni med procesom izraščanja zob krvavijo.

Calcium fluoratum – Pomoč v procesu rasti kosti in zob
Prisotnost te učinkovine podpira rast kosti in proces denticije (izraščanja zob) s tvorbo močne sklenine. Vpliva tudi na stanje nemira in nespečnosti. Le to je povezano tudi s prebavnimi motnjami kot so napihnjenost in občutek polnosti, ter z nezmožnostjo odvajanja blata.

Cuprum aceticum – Spazmi in kolike
Otroci v času denticije kažejo simptomatiko, ki jo odslikava omenjeno zdravilo. Izraščanju zob so pridružene nevralgije, težka glava, spazmi. Bližnje bezgavke so otekle, telo je napeto, jetra otekla, pridružijo se hude bolečine, ki so posledica kolik. Fiziološka obremenjenost telesa v času izraščanja zob ima za posledico  stanja nemira, napetosti in nespečnosti, zato je Cuprum aceticum dobrodošlo kot zdravilo, ki otroka v tem obdobju pomiri.

Magnesium carbonicum – Bolečine, ki so posledica kolik, mišični spazmi
Bolečine v čeljusti in vse težave, ki nastopijo pri izraščanju zob so domena zdravila Magnesium carbonicum; predvsem ko imajo otroci vonj po kislosti, kar je pogost pojav. Deluje pri zbadajočem glavobolu z oteklostjo čeljusti in omili pulzirajoča stanja.

Matricaria recutitta (Chamomilla) – Zobna nevralgija, nemir, boleča denticija
Izrazito vnetna bolečina v področju glave se izmenjuje z divjo, uporno naravo otroka in njegovo nespečnostjo. To je stanje, ki ga nagovarja učinkovina Chamomilla.

Garancija kakovosti
Pharmana je zasebno podjetje ustanovljeno leta 2017. Izhaja iz podjetja AdriaPharm, ki je leta 2011 registriralo in ponovno pripeljalo homeopatska zdravila v slovenske lekarne. Podjetje Pharmana ostaja zvesto načelu komplementarnosti in je leta 2018 na slovenskem trgu zaoralo ledino z vpeljavo kombiniranih homeopatskih zdravil. v svoj nabor pa vključuje tudi Originalne Bachove cvetne kapljice. Z izobraževanji in z objavami v medijih pripomore k osveščanju o pomenu celostne obravnave  za zdravje posameznika.

Tržimo kombinirana homeopatska zdravila družinskega nemškega podjetja Pekana v svetu znanega po proizvodnji visoko kvalitetnih spagiričnih homeopatskih kombiniranih zdravil. Kombinirana homeopatska zdravila so v primerjavi z monokomponentnimi homeopatskimi zdravili bolj primerna za uporabo v akutnih stanjih, saj posamezno zdravilo vsebuje več učinkovin preizkušeno indiciranih za posamezno akutno stanje.
Nabor podjetja obsega 200 kombiniranih homeopatskih zdravil, proizvodnjo in testiranja pa opravljajo skladno z najvišjimi veljavnimi standardi.

Podjetje Pekana zagotavlja najvišjo kakovost:

  • S proizvodnjo v skladu z najstrožjimi farmacevtskim standardi (mednarodni GMP certifikat – Good Manufacturing Practice oz. Dobra proizvodna praksa).
  • Z uporabo najkvalitetnejših, natančno preskušenih surovin rastlinskega, živalskega in mineralnega izvora;
  • S spagirično obdelavo rastlinskih učinkovin; spagirija je metoda, ki omogoča, da se ob homeopatskem učinku izvirajočem iz  homeoptskega potenciranja rastline ohranja vitalno moč rastline, kot tudi njen mineralni del, kar dodatno prispeva k učinkovitosti zdravila.
  • Homeopatska zdravila podjetja Pekana so primerna za vsa življenjska obdobja, še posebej pa nanje prisegajo športniki in nosečnice ter mamice z otroci, ki se zavedajo pomena vnosa zdravil brez neželenih učinkov in kontraindikacij.

Opozorilo: Opisi homeopatskih zdravil in priporočila o uporabi so skrbno pripravljeni in preverjeni, vendar je odgovornost glede samozdravljenja na vaši strani. Ob najmanjših dvomih nikakor ne pomišljajte in le poiščite nasvet ali pomoč svojega zdravnika.
Čeprav homeopatska zdravila ne povzročajo stranskih učinkov, naj se nosečnice o morebitnem samozdravljenju posvetujejo s svojim zdravnikom.
Samozdravljenje s homeopatskimi zdravili se priporoča izključno ob lažjih težavah in preprostejših obolenjih. Kadar resneje zbolite, nemudoma  poiščite medicinsko pomoč. V takih primerih je potrebno znanje strokovnjaka in laiki se je ne smejo lotevati na lastno pest. Homeopatska zdravila vam lahko pomagajo le toliko, da premostite čas, dokler ne pridete k zdravniku oz. zdravniku homeopatu, ki bo nato postopal z ustreznim zdravljenjem. Po morebitnem dogovoru z zdravnikom pa lahko homeopatsko zdravljenje nadaljujete tudi sami.

*učinkovine, narejene po spagirični metodi (spagirija je metoda, ki poleg homeoptskega potenciranja rastline od koder izhaja njena homeopatska učinkovitost, ohranja vitalno moč rastline, kot tudi njen mineralni del, kar dodatno prispeva k učinkovitosti zdravila).

 

Morda vam bo prav tako všeč…