Itires homeopatske peroralne kapljice, 30ml

 

Kombinirano homeopatsko zdravilo Itires peroralne kapljice se uporablja za lajšanje različnih stanj, ki jih pokrivajo homeopatske slike vsebovanih učinkovin.

 

14,35 z DDV

Kategoriji: , Blagovna znamka: Pekana

Opis

 

Homeopatske slike zdravil temeljijo na izkušnjah in so opisana v klasični homeopatski literaturi (Homeopatska Materia medica Vir: Keller, Greiner, Boericke, Clarke, Mezger), na podlagi katere zdravilo pridobi dovoljenje za promet.

Homeopatske slike vsebovanih učinkovin:

Barium carbonicum D8 Otekle, otrdele bezgavke
Calcium jodatum D8 Otrdele, neboleče bezgavke
Helianthemum canadense  D12 Kronično zatekle bezgavke
Conium maculatum D6 Otrdele žleze ali bezgavke
Scrophularia nodosa D4 Nagnjenost k povečanim bezgavkam
Echinacea spag. Peka D12 spag Peka* Imunski stimulant
Gallium aparine D6 Rakave tvorbe, pospešeno izločanje urina
Juglans regia D6 spag Peka* Gnojno vnetje bezgavk, srbečica

Barium carbonicum – Otekle, otrdele bezgavke
Je klasično zdravilo pri oteklih otrdelih bezgavkah, ki so pogosto prisotne na vratnem predelu otrok ali kot adenom v dojki. Učinkovina zdravi tako akutne kot kronične limfatske spremembe. Pri upočasnjenem bitju srca (bradikardiji), ki je posledica toksinske obremenitve, regulira srčno prevodnost.

Calcium jodatum – Otrdele, neboleče bezgavke
Uporaben pri kroničnem vnetju žlez, dolgotrajna terapija je učinkovita tudi pri povečanih in razbrazdanih mandljih. Deluje na bezgavke v vratnem predelu in v predelu prebavil.

Helianthemum canadense – Kronično zatekle bezgavke
Je globoko delujoča učinkovina pri zateklih bezgavkah; deluje tako pri vnetnih kot otrdelih tvorbah (adenomih). Uporaben tudi pri kroničnem vnetju na koži ali črevesju.

Conium maculatum – Otrdele žleze ali bezgavke
Je klasično limfno zdravilo proti otrdelosti in predvsem nagovarja zatrdele tvorbe. Smiselna je podporna terapija pri kanceroznih stanjih.

Scrophularia nodosa – Nagnjenost k povečanim bezgavkam
Uporablja se pri znakih nagnjenosti k povečanim bezgavkam (limfatična diateze) in zmanjšuje obremenitev limfnega sistema pri raznih vnetjih.

Echinacea – Imunski stimulans
Podpira stimulacijo levkocitov in jača imunski sistem pri vnetjih. Zelo učinkovito nevtralizira toksine izhajajoče iz otrdelega tkiva.

Galium aparine – Rakave tvorbe, pospešeno izločanje urina
Je sredstvo proti otrdelosti z globokim učinkom na iztirjen metabolizem. Ponovno vzpostavi metabolizem in prekine ali spremeni maligne transformacije oteklih žlez in tkiv, predvsem mehurja, ledvic in kože.

Juglans regia – Gnojno vnetje bezgavk, srbečica
Klasična limfna učinkovina, ki ugodno vpliva na delovanje jeter; učinkovit je pri okužbah kože (ekcem, herpes, impetigo), ki jih spremlja močan srbež. Učinkovit je tudi pri glavobolu, ki je povezan z motnjami v delovanju črevesja.

Odmerjanje: 2 do 3 mesece 5 kapljic (1 odmerek) pred obrokom 2 krat dnevno (zjutraj in zvečer)

Garancija kakovosti

Podjetje Pekana zagotavlja najvišjo kakovost:

  • S proizvodnjo v skladu z najstrožjimi farmacevtskim standardi (mednarodni GMP certifikat – Good Manufacturing Practice oz. Dobra proizvodna praksa).
  • Z uporabo najkvalitetnejših, natančno preskušenih surovin rastlinskega, živalskega in mineralnega izvora;
  • S spagirično obdelavo rastlinskih učinkovin; spagirija je metoda, ki omogoča, da se ob homeopatskem učinku izvirajočem iz  homeoptskega potenciranja rastline ohranja vitalno moč rastline, kot tudi njen mineralni del, kar dodatno prispeva k učinkovitosti zdravila.
  • Homeopatska zdravila podjetja Pekana so primerna za vsa življenjska obdobja, še posebej pa nanje prisegajo športniki in nosečnice ter mamice z otroci, ki se zavedajo pomena vnosa zdravil brez neželenih učinkov in kontraindikacij.

Nabor podjetja obsega 200 kombiniranih homeopatskih zdravil, proizvodnjo in testiranja pa opravljajo skladno z najvišjimi veljavnimi standardi.

Opozorilo: Opisi homeopatskih zdravil in priporočila o uporabi so skrbno pripravljeni in preverjeni, vendar je odgovornost glede samozdravljenja na vaši strani. Ob najmanjših dvomih nikakor ne pomišljajte in le poiščite nasvet ali pomoč svojega zdravnika.
Čeprav homeopatska zdravila ne povzročajo stranskih učinkov, naj se nosečnice o morebitnem samozdravljenju posvetujejo s svojim zdravnikom.
Samozdravljenje s homeopatskimi zdravili se priporoča izključno ob lažjih težavah in preprostejših obolenjih. Kadar resneje zbolite, nemudoma  poiščite medicinsko pomoč. V takih primerih je potrebno znanje strokovnjaka in laiki se je ne smejo lotevati na lastno pest. Homeopatska zdravila vam lahko pomagajo le toliko, da premostite čas, dokler ne pridete k zdravniku oz. zdravniku homeopatu, ki bo nato postopal z ustreznim zdravljenjem. Po morebitnem dogovoru z zdravnikom pa lahko homeopatsko zdravljenje nadaljujete tudi sami.

*učinkovine, narejene po spagirični metodi (spagirija je metoda, ki poleg homeoptskega potenciranja rastline od koder izhaja njena homeopatska učinkovitost, ohranja vitalno moč rastline, kot tudi njen mineralni del, kar dodatno prispeva k učinkovitosti zdravila).

 

Dodatne informacije

Posebni atributi

Naravno

Morda vam bo prav tako všeč…