PiC VedoEco Plus galijev termometer

 

PiC VedoEco Plus galijev termometer je medicinski pripomoček. Je analogen termometer brez živega srebra v plastičnem etuiju s povečevalnim steklom za lažje odčitavanje temperature in pripomočkom za stresanje termometra.

12,99 z DDV

Prednosti

 

✓ Medicinski pripomoček.

✓  Etui s povečevalnim steklom

✓  Nastavek za lažje zbijanje skale

 

 

Opis

PiC VedoEco Plus galijev termometer vsebuje patentirano tekočo zlitino iz galija, indija in kositra (galinstan), ki je nestrupena in okolju prijazna. Poseben nastavek omogoča lažje zbijanje skale na začetno vrednost. Termometer je zaščiten s plastičen etuijem s povečevalnim steklom za lažje odčitavanje. Primeren je za oralno, rektalno in aksiliarno merjenje temperature.

Navodila za uporabo:

 1. Merilni stolpec mora biti pred merjenjem temperature pod 36 ° C.
 2. Namestite termometer (aksilarno, rektalno ali oralno )
 3. Telesno temperaturo merite približno 4 minute.
 4. Zaradi lastnosti zlitine (galistan ima drugačne lastnosti kot živo srebro in je pri nižji temperaturi mnogo bolj viskozen, zaradi česar ga težje stresemo), ki je v merilni kapilari termometra, je potrebno merilni stolpec povrniti v izhodiščno stanje (pod 36 ° C), ko je še topel. Stresamo ga bodisi takoj po merjenju temperature ali pa ga segrejemo pod curkom tople vode in nato stresamo.
 5. Termometru je dodan poseben nastavek za lažje stresanje merilnega stolpca. Termometer vstavite v ta nastavek, ga potisnite do konca in stresajte nastavek s hitrimi ritmičnimi gibi, dokler merilni stolpec ne pade pod prvo oštevilčeno črtico (spodnja slika).
 6. Pred in po uporabi steklo termometra očistite s hladno milnico in ga dezinficirajte.

 

Specifikacije:

 • Merilno območje: 35,5 ° C do 42,0 ° C
 • Ločljivost: 0,1 ° C
 • Natančnost: od – 0,15  ° C do + 0,1 ° C
 • Shranjevanje: od -15 ° C do 42,0 ° C

Načini merjenja temperature:

 1. Aksiliarno (pod pazduho): Konico termometer namestite pod suho pazduho in pritisnite roko ob prsi. Temperaturo merite najmanj 4 minute. Normalna telesna temperatura pod pazduho znaša 36,7 ° C
 2. Rektalno: Konico termometra nežno vstavite v analno odprtino, največ 2 cm globoko. Če začutite odpor takoj prenehajte. Temperaturo merite najmanj 4 minute. Normalna rektalna telesna temperatura znaša 36,5 ° C
 3. Oralno: Konico termometra namestite pod jezik in dihajte skozi nos, da bo meritev točna. Temperaturo merite najmanj 4 minute: Normalna oralna telesna temperatura znaša 37 ° C.

Čiščenje in razkuževanje:

Termometer ima neprepustno zaprto in higiensko stekleno ohišje, kar omogoča varno čiščenje in razkuževanje. Čistilna in razkuževalna sredstva ne smejo imeti več kot 42 ° C. Steklo termometra očistite s hladno milnico. Termometer razkužite z bombažno vato ali krpo, ki jo namočite v alkohol, ali pa uporabite razkužilno sredstvo.

Garancija kakovosti: 

Izdelava in preizkušanje termometrov je v skladu s standardi

 • direktive Sveta EU 93/42/EGS o medicinskih pripomočkih
 • standarda EN 12470-1- Klinični termometri, 1. del: Stekleni termometri s tekočo kovino in prikazom najvišje temperature.

Opozorila:

 1. Ne upogibajte ali grizite konice termometra.
 2. Termometer hranite izven dosega otrok.
 3. Otroke mora med celotnim postopkom merjenja telesne temperature spremljati odrasla oseba.
 4. V primeru, da je zunanje ohišje termometra poškodovano ga ne uporabljajte.
 5. Merilna tekočina galistan ne sme priti v stik s plemenitimi ali lahki kovinami, saj z njimi reagira.
 6. Med merjenjem poskrbite, da preprečite morebitno nevarnost ali poškodbe.
 7. Če se termometer razbije, lahko tekočino odstranite s krpo namočeno v milnico, zlomljene dele pa odvržete kot gospodinjske odpadke.