Tonimer lab, panthexyl baby nosno pršilo

Pakiranje: 125 ml

Sterilna hipertonična raztopina morske vode s ksilitolom (800mOsm), ki odstrani in utekočini sluzi v nosnih poteh. Z osmoso zmanjšuje nabreklost nosnih poti in deluje protibakterijsko  in stimulira obrambno dejavnost nosnih celic.

 

11,51 z DDV

Ni na zalogi

Kategorija: Blagovna znamka: Pharmagea

Prednosti

 

✓ Medicinski pripomoček.

✓  Enostavna uporaba.

✓  Praktično pakiranje.

Opis

 

Sterilna hipertonična raztopina morske vode s ksilitolom (800mOsm),  ki odstrani in utekočini sluzi v nosnih poteh. Namenjena je novorojenčkom, dojenčkom in otrokom do 3 let, ob prvih simptomih prehlada (rinofaringitisa) ter sinusitisa, kot preventiva pri vnetju srednjega ušesa ter za uporabo po operaciji sinusov.

Obogatena je tudi s pantenolom, čisti, ščiti, blaži, vlaži in pomirja sluznico ter izboljšuje dihanje.

Izpiranje s hipertonično raztopino morske vode s ksilitolom bo povzročilo osmozno pomikanje tekočine od vnetega predela proti hipertonični raztopini. Rezultat osmoze je zmanjšanje nabreklosti sluznice, kar odpravlja  težave z dihanjem.

Ksilitol uspešno preprečuje vezavo na nosno sluznico bakterijam, ki so najpogostejše povzročiteljice vnetja srednjega ušesa (otitis media) in akutnega ali kroničnega rinosinusitisa.

Zaradi odsotnosti neželenih učinkov, se Tonimer Panthexyl Baby lahko uporablja dalj časa, še posebno kot preventiva pri ponavljajočem se vnetju srednjega ušesa.

Poleg tega kombinacija hipertonične raztopine  morske vode s ksilitolom in pantenolom izboljšuje regeneracijo nosne sluznice in krepi lokalno obrambo.

Dnevna uporaba pršila za nos s ksilitolom telesu pomaga, da “spere” stran bakterije, ki lahko povzročijo okužbe, prisotnost pantenola pa zagotavlja boljšo hidracijo in blagodejno vpliva na razdraženo sluznico.

Pršilo je v obliki blage meglice.

Svetujemo uporabo ob:

– navadnem nahodu,

– vnetju nosne sluznice in žrela (rinofaringitis),

– za preprečevanje akutnega vnetja srednjega ušesa,

– alergijskem rinitisu,

– akutnem in kroničnem rinosinusitisu,

– pooperativnem zdravljenju sinusov.

Sestavine: voda, ksilitol, pantenol, morska voda, mlečna kislina. Brez konzervansov.

Način uporabe:

  1. Po odstranitvi zaščitnega pokrovčka lahko otroci, ki so sposobni samostojne uporabe pršila, Tonimer uporabljajo v kateremkoli položaju. Najbolje je, da se nagnete nad umivalnik, glava naj bo nagnjena postrani. Pršilni nastavek vstavite v nosnico, ki je v višjem položaju in pritisnite na pršilnik. Pritisk na traja vsaj 5 sekund. Postopek ponovite z drugo nosnico.
  2. Pri dojenčkih in otrocih, ki potrebujejo pomoč odraslega: dojenčka ali majhnega otroka položite na bok, vstavite pršilni nastavek v zgornjo nosnico in pritisnite na pršilnik. Pritisk naj traja vsaj 5 sekund. Nato otroka položite na drugi bok in postopek ponovite.
  3. Nastavek pršilnika po vsaki uporabi obrišite in posušite ter pršilo ponovno zaprite z zaščitnim pokrovčkom.

Odmerjanje: 

  • 1-2x dnevno pri dojenčkih med 0 in 3. mesecem starosti, 15 dni ali po nasvetu zdravnika;
  • 3-4x dnevno pri dojenčkih in otrocih, starejših od 3 mesece, 15 dni ali po nasvetu zdravnika.

Opozorila: V primeru preobčutljivosti na sestavine ne uporabljajte izdelka. V primeru neželenih učinkov prenehajte z uporabo in se posvetujte z zdravnikom. Posoda je pod tlakom: lahko eksplodira pri segrevanju. Hraniti ločeno od vročine, vročih površin, isker, odprtega ognja in drugih virov vžiga. Kajenje prepovedano. Ne preluknjajte ali sežigajte je niti, ko je prazna. Zaščititi pred sončno svetlobo. Ne izpostavljati temperaturam nad 50°C/122°F. Shranjujte nedosegljivo otrokom. Izdelka ne uporabljajte drugače, kot je tu navedeno.

Proizvajalec: ISTITUTO GANASSINI di Ricerche Biochimiche, Milano, Italija

Dobavitelj: Pharmagea d.o.o., Vodovodna cesta 91, 1000 Ljubljana

Dodatne informacije

Pakiranje

12×5 ml, 30×5 ml

Posebni atributi

Naravno

Morda vam bo prav tako všeč…