Tonimer lab, hipertonična raztopina v ampulah

Pakiranje: 18×5 ml

Sterilna hipertonična raztopina morske vode (600 mOsm) v ampulah. Medicinski pripomoček.

5,93 z DDV

Ni na zalogi

Prednosti

 

✓ Medicinski pripomoček.

✓  Enostavna uporaba.

✓ Praktično pakiranje.

Opis

Sterilna hipertonična raztopina morske vode (2%), ki deluje kot nosni dekongestiv. Izdelek je primeren za redčenje in odstranjevanje izcedka iz nosnic novorojenčkov, dojenčkov in otrok ob prehladih, še posebno za zmanjšanje nabreklosti nosne sluznice ob akutnih stanjih alergijskega rinitisa (seneni nahod), sinusitisa (vnetje obnosnih votlin) in rinosinusitisa. Hipertonična raztopina ne spreminja otrokovega fiziološkega pH nosne sluznice in je učinkovita pri odmaševanju nosnih poti. Izdelek lahko uporabljamo neprekinjeno 15 dni brez neželenih učinkov kot so: stanjšana nosna sluznica, atrifija, krvavitve, zmanjšana sposobnost ali izguba vonja. Hipertonična linija je varna za otroke, nosečnice, srčne bolnike, bolnike z glavkomom.

Sestavine: 100% morska voda

Način uporabe:

  1. Z enakomernim vrtenjem odlomimo zgornji del ampule.
  2. Novorojenčka ali majhnega otroka položimo na bok in vstavimo vrh ampule v zgornjo nosnico in stisnemo ampulo. Otroka obrnemo še na drugi bok in postopek ponovimo.
  3. Otroci, ki že lahko sami uporabljajo izdelek, naj se nagnejo nad umivalnik in nagnejo glavo na eno stran. Vrh ampule naj vstavijo v zgornjo nosnico in jo stisnejo. Nato naj nagnejo glavo na drugo stran in postopek ponovijo še z drugo nosnico.

Odmerjanje: Vsake 3 do 4 ure oziroma 2 do 3-krat dnevno, 15 dni ali po nasvetu zdravnika.

Opozorila: Ni za injiciranje. Po uporabi se ne usekujte 10 minut. Ni za večkratno uporabo. Izdelek shranjujte na otrokom nedosegljivem mestu. Izdelek zavarujte pred soncem in ga ne izpostavljajte temperaturam, višjim od 40°C. Rok uporabe je naveden na embalaži.

 

Dodatne informacije

Pakiranje

12×5 ml, 30×5 ml

Posebni atributi

Naravno