BioGaia Protectis z vitaminom D, žvečljive tablete

 

Pakiranje: 30 tablet

Tablete BioGaia Protectis z okusom pomaranče in vitaminom D3 vsebujejo L. reuteri Protectis, edinstveno in patentirano mlečnokislinsko bakterijo, ki se je med evolucijo prilagodila na življenje v človeškem organizmu. Dodan imajo vitamin D3, ki je potreben za normalno rast in razvoj kosti in prispeva k delovanju imunskega sistema.

 

16,98 z DDV

Prednosti

 

✓ Naravnega izvora – Lactobacillusreuteri Protectis izvira iz materinega mleka.

✓ Zadosten vnos vitamina D prispeva k delovanju imunskega sistema, mišic in k ohranjanju zdravih kosti pri splošni populaciji.

✓ Znanstveno dokumentirano in klinično dokazano dopolnjuje črevesno mikrofloro.

✓ Učinkovito kolonizirajo med zdravljenjem z antibiotiki.

✓ Ne potrebujejo kapsule, ki bi ščitila tablete pred želodčno kislino in žolčnimi kislinami.

✓ 100-odstotno varne za uporabo pri odraslih in otrocih od 3. leta naprej.

✓ Priročne za uporabo – lahko jih zaužijemo kadarkoli in kjerkoli,

✓ Prijeten okus pomaranče.

✓ Ne vsebujejo sladkorja.

✓ Brez mlečnih beljakovin, brez laktoze, raven glutena je pod mejno vrednostjo EU za izdelke brez glutena.

 

Opis

 

Tri značilnosti kakovostnega izdelka z dobrimi mikroorganizmi:

• Učinkovitost in varnost točno določenega bakterijskega seva morata biti dokazani v kliničnih raziskavah (z enakim izdelkom, kot ga lahko kupite v lekarni).
• Proizveden je po načelih dobre proizvodne prakse (ang. GMP).
• Ima analizne certifikate, ki dokazujejo, da tudi ob koncu roka uporabe število bakterij ustreza deklarirani vrednosti.

Vsak bakterijski sev ima specifične lastnosti. Dobra bakterija L. reuteri Protectis je eden od najbolj raziskanih sevov. S tem patentiranim bakterijskim sevom je bilo narejenih več kot 140 kliničnih študij pri približno 15.000 posameznikih vseh starosti, rezultati študij o L. reuteri Protectis pa so bili objavljeni v več kot 160 člankih v različnih znanstvenih revijah. L. reuteri se je izkazal kot učinkovit sev pri dopolnjevanju črevesne mikroflore in je dokazano varen za otroke in odrasle.

Vsi izdelki BioGaia so proizvedeni po načeilih dobre proizvodne prakse. Od leta 1996 do danes je bilo uporabljenih že skoraj milijardo dnevnih odmerkov BioGaia® v več kot 100 državah po vsem svetu.

Vsaka proizvodna serija izdelkov BioGaia je sproščena v promet šele takrat, ko opravijo vse analizne teste in izdajo certifikat, ki potrjuje deklarirano vsebnost v izdelku.

V podjetju Ewopharma, ki je zastopnik za izdelke BioGaia v Sloveniji, dodatno redno preverjamo vsebnost izdelkov pri nedovisnem Inštitut za mlekarstvo in probiotike.

Vitamin D

Pri otrocih je vitamin D potreben za normalno rast in razvoj kosti. Zadosten vnos vitamina D prispeva k delovanju imunskega sistema.*

*Potrjeno s strani EFSA (Europian Food Safety Authority), 2008 in odobreno s strani Evropske komisije, 2009

Odmerjanje in način uporabe: Priporočen odmerek je 1 žvečljiva tableta na dan. Primerno za odrasle in otroke od 3. leta naprej. Proizvod se lahko uporablja med nosečnostjo in dojenjem.

Garancija kakovosti: Ewopharma AG je švicarsko podjetje, ustanovljeno leta 1959. Ewopharma trenutno posluje na farmacevtskih trgih 16 držav Srednje in Vzhodne Evrope. Dejavnost podjetja zajema različne aktivnosti s področja registracije in trženja zdravil. Zastopamo vodilne proizvajalce v različnih tržnih segmentih zdravil na recept in brez recepta, prehranskih dopolnil, kozmetike in medicinskih pripomočkov. Program stalno dopolnjujemo s proizvodi, ki ustrezajo našim visokokakovostnim standardom.
Podjetje BioGaia je bilo ustanovljeno leta 1990 in ima sedež v Stockholmu na Švedskem. Trenutno imajo zaposlenih 110 ljudi, izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah sveta. S patentiranim sevom dobre bakterije L. reuteri Protectis, ki ga vsebujejo vsi izdelki BioGaia na slovenskem trgu, je bilo do leta 2020 (Maj) opravljenih že 152 kliničnih raziskav pri več kot 14.800 ljudeh iz različnih starostnih skupin. Že samo število raziskav dokazuje, da je L. reuteri Protectis izjemno varen in klinično zanimiv sev.

Sestavine: Ena žvečljiva tableta vsebuje najmanj 100 milijonov L. reuteri Protectis in 10 µg (400 IE) vitamina D3, kar odgovarja 200% PDV** za odrasle. Sestavine:
sredstvo za povecanje prostornine:izomaltoza; sladilo: ksilitol; Lactobacillus reuteri DSM 17938, palmovo olje, aroma pomaranče, vitamin D3 (holikalciferol), ojačevalec arome: citronska kislina.

Proizvajalec: Biogaia AB,P.O. Box 3242, SE-103 64 Stockholm, Švedska
Zastopnik za Slovenijo: Ewopharma d.o.o., Cesta 24. Junija 23, 1231 Ljubljana-Črnuče, Slovenija, e-mail: info@ewopharma.si

Opozorila: Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjujte na suhem mestu pri sobni temperaturi (največ 25 °C). Shranjevati nedosegljivo otrokom! Prekomerno uživanje ima lahko odvajalni učinek. Primerne so za uporabo pri otrocih starejših od 3 let.

Poreklo: Španija

 

Dodatne informacije

Posebni atributi

Brez glutena, Brez laktoze, Brez sladkorja, Za otroke