Lincomplex, trde kapsule 28 kapsul

 

Lincomplex je prehransko dopolnilo z inovativno formulacijo, ki poleg mlečnokislinskih bakterij vsebuje tudi mineral cink ter vitamine B (B1, B2 in B6).

 

31,10 z DDV

Kategoriji: , Blagovna znamka: Lek

Prednosti

 

✓ Brez laktoze, glutena, proteinov mleka in želatine.

✓ Formulacija nagrajena z zlatim priznanjem za inovativost pri Gospodarski zbornici Slovenije v  letu 2019.

✓ Dodan cink in vitamin B1, B2 ter B6.

✓ Proizvedeno skladno z najvišjimi standardi.

Opis

Prehransko dopolnilo Lincomplex vsebuje najbolj proučevan sev Lactobacillus rhamnosus GG, ki se v prehrani in prehranskih dopolnilih široko uporablja v svetu od leta 1990 in ima status GRAS (angl. Generally recognised- as-safe, splošno znano kot varno). Poleg mlečnokislinskih bakterij vsebuje še skrbno izbrane vitamine: vitamin B1 (tiamin), vitamin B2 (riboflavin), vitamin B6 (pirodiksin hidroklorid) ter mineral cink.

  • Vitamin B2 im vlogo pri ohranjanju zdravih črevesnih sluznic. Črevo predstavlja največjo sluznico. 70% imunskega sistema izhaja iz črevesja, kar pomeni, da je pretežen del imunskega sistema odvisen od črevesnega imunskega sistema. Za pravilno delovanje imunskega sistema so potrebni mikroelementi (minerali in vitamini) in dovolj energije.
  • Vitamin B6 in cink sta pomembna pri delovanju imunskega sistema, zato lahko njuno pomanjkanje v telesu vpliva na imunsko odpornost.
  • Cink je znan tudi kot učinkovit antioksidant, kar pomeni da je vključen v proces zaščite celic pred oksidativnim stresom. Prav tako ima vlogo pri presnovi ogljikovih hidratov, maščobnih kislin in mikrohranil ter je pomemben pri sintezi beljakovin.
  • Vitamina B2 in B6 prispevata k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.
  • Vsi vitamini B (B1, B2, B6) pa pripomorejo k sproščanju energije pri presnovi.

Bakterije v prehranskem dopolnilu so liofilizirane (osušene pri nizki temperaturi), tako je omogočeno shranjevanje izdelka pri sobni temperaturi, in se ob tem ohranita oblika in funkcija bakterij v izdelku.

Odmerjanje in način uporabe:

  • Odrasli in otroci, stajreši od 6 let: Priporočeni odmerek je 1-2 kapsuli na dan.

Kapsulo vzemite z zadostno količino vode. Ne jemljite z vročimi napitki in alkoholnimi pijačami. Ob jemanju z antibiotiki  priporočamo, da zdravilo vzamete najmanj 3 ure po zaužitju antibiotika.

Garancija kakovosti: Kot del Novartisa je poslanstvo Leka odkrivati nove poti za izboljšanje in podaljševanje življenja. Svoje več kot 70-letne izkušnje, znanje in dosežke pri razvoju in proizvodnji kakovostnih zdravil združujejo z Novartisovimi organizacijskimi enotami po vsem svetu.
Slovenska, evropska in svetovna farmacevtska družba, blizu ljudem in usmerjena v prihodnost.

Sestava: Ena kapsula vsebuje Lactobacillus rhamnosus GG, najmanj 10 milijard (1 x 1010) kolonijskih enot (k.e.) liofiliziranih bakterij; sredstvo za povečevanje prostornine: maltodekstrin (iz koruze); vezivo: hidroksipropilmetilceluloza; cinkov glukonat; riboflavin (vitamin B6); tiamin (vitamin B1); piridoksin hidroklorid (vitamin B6); stabilizator: gelanski gumi; barvilo: titanov dioksid.

Vsebnost:

Aktivne sestavine 1 kapsula 2 kapsuli
L.rhamnosus GG 1 × 1010 k.e. 2 × 1010 k.e.
Tiamin (vitamin B1) 0,4 mg; 36 % PDV 0,8 mg; 72 % PDV
Riboflavin (vitamin B2) 0,5 mg; 36 % PDV 1,0 mg; 72 % PDV
Vitamin B6 0,4 mg; 29 % PDV 0,8 mg; 57 % PDV
Cink 3,0 mg; 30 % PDV 6,0 mg; 60 % PDV

PDV – priporočeni dnevni vnos za odrasle

Proizvajalec: Lek farmacevtska družba d.d., Verovškova 57, 1526 Ljubljana, Slovenija.

Opozorilo:Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte na suhem mestu pri sobni temperaturi.

 

Dodatne informacije

Pakiranje

14 trdih kapsula, 28 trdih kapsul

Posebni atributi

Brez glutena, Brez laktoze