Magnezij Krka 300, granulat za napitek 50 vrečk

 

Magnezij Krka 300 je prehransko dopolnilo, ki vsebuje magnezijev citrat in vitamin B2. Prehransko dopolnilo je v obliki granulata za pripravo napitka in ima prijeten okus po pomaranči in limeti.

 

22,83 z DDV

Kategorija: Blagovna znamka: Krka

Prednosti

✓ Magneziju je dodan se vitamin B2.

✓Brez konzervansov, umetnih barvil, umetnih arom in umetnih sladil.

✓Ne vsebuje glutena in laktoze.

✓Okus pomaranče in limete.

✓Primeren tudi za nosečnice in doječe matere.

Opis

Prehransko dopolnilo Magnezij Krka 300 vsebuje magnezij v obliki magnezijevega citrata, ki se iz prebavil hitro absorbira in tako omogoča, da je celicam na voljo več magnezijaMagnezij je eden izmed najpomembnejših mineralov, saj ima v organizmu številne vloge:
– nahaja se v skeletu in mehkih tkivih ter je nujno potreben za pravilno delovanje vseh celic,
– sodeluje pri metabolizmu beljakovin, maščob, ogljikovih hidratov in nukleinskih kislin,
– aktivira več kot 300 encimov in sodeluje pri sintezi beljakovin.

Prehransko dopolnilo poleg magnezija vsebuje tudi vitamin B2 (riboflavin), ki prav tako sodeluje v številnih encimskih reakcijah, povezanih z energijsko presnovo.

Magnezij in vitamin B2 se v delovanju v organizmu dopolnjujeta in prispevata k:

  • zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti ter sproščanju energije pri presnovi.
  • normalnemu delovanju živčnega sistema.
  • magnezij dodatno prispeva k delovanju mišic in ravnotežju elektrolitov.

Človeški organizem potrebuje približno 300 do 400 mg magnezija dnevno, odvisno od starosti, spola in načina prehrane. Potrebe po njem se še dodatno povečajo pri pogostem jemanju odvajal ter psihičnih in fizičnih obremenitvah (stresne situacije, vznemirjenost, športne dejavnosti). K pomanjkanju magnezija v telesu lahko prispevajo tudi neuravnotežena prehrana, različne diete in neustrezna, predelana hrana.

Odmerjanje in način uporabe:

  • Odrasli in otroci, starejši od 12 let: Priporočamo 1 vrečko na dan. Odrasli, ki so telesno zelo aktivni lahko povečajo odmerek na 2 vrečki na dan.

Vsebino vrečke stresite v kozarec in jo prelijte z najmanj 150 ml vode. Priporočamo, da napitek spijete tako, ko ga pripravite. Količino tekočine lahko prilagajate glede na to, kako izrazit okus želite.

Garancija kakovosti: Kakovost izdelkov in storitev ter nenehno izboljševanje ključnih procesov sta Krkini strateški usmeritvi. Že od začetka delovanja je bila Krkina strateška usmeritev proizvodnja kakovostnih, varnih in učinkovitih zdravil. Pri proizvodnji uporabljajo najsodobnejše pristope in dobre prakse, ki so se v skladu z razvojem panoge dopolnjevali in izboljševali.
Z lastnim znanjem in najsodobnejšo tehnologijo, ki celo presega visoke zahtevane standarde, proizvajajo učinkovita in varna zdravila vrhunske kakovosti. Visoko kakovost Krkinih zdravil dokazujejo tudi certifikati ustreznosti, patentne zaščite in prestižne nagrade.

Sestava: Učinkovine sta magnezijev citrat in vitamin B2.

Ena vrečka vsebuje:

–  2 g magnezijevega citrata, kar ustreza 300 mg magnezija oziroma magnezijevih ionov (Mg2+); kar predstavlja 80% priporočenega dnevnega vnosa.

–  2 mg riboflavin (vitamin B2); kar predstavlja 143 % priporočenega dnevnega vnosa.

Poreklo: Slovenija

Opozorilo: Pred uporabo natančno preberite navodilo! Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte na suhem mestu pri sobni temperaturi.

Dodatne informacije

Pakiranje

20 vrečk, 50 vrečk

Posebni atributi

Brez glutena, Brez laktoze