Aspirin Migran 500mg, šumeče tablete

 

Pakiranje: 12 šumečih tablet

To zdravilo se uporablja pri odraslih za akutno zdravljenje glavobola pri napadih migrene z avro ali brez nje.

 

8,87 z DDV

Kategorija: Blagovna znamka: Bayer

Prednosti

 

✓ Blaži migrenski glavobol.

✓ Hiter učinek.

✓ Se dobro prenaša.

✓ Izboljšajo se tudi spremljajoči simptomi, kot so slabost ter občutljivost na hrup in svetlobo.

 

Opis

 

Acetilsalicilna kislina v zdravilu Aspirin Migran lajša migrenske glavobole tako, da zavira prekomerno nastajanje prostaglandinov (prenašalcev bolečine) in tako zmanjša dejanski občutek bolečine. Hkrati puferski sistem omogoča, da se tableta hitro raztopi in pospeši absorpcijo v telesu. Aspirin Migran deluje hitro in se dobro prenaša. Prav tako vpliva na spremljajoče simptome, kot so slabost ter občutljivost na svetlobo in hrup.

To zdravilo se uporablja pri odraslih za akutno zdravljenje glavobola pri napadih migrene z avro ali brez nje. Aspirin® Migran je učinkovit, če ga vzamemo takoj, že ob prvih znakih migrene.

Približno 10 do 15 odstotkov vseh bolnikov z migreno doživi fazo avre. Sem spadajo nevrološke motnje, kot so težave z govorom, bliski ali paraliza. Faza avre je običajno pred migreno in lahko traja do 60 minut.

Odmerjanje in način uporabe: Vedno vzemite obe šumeči tableti v pakiranju in ju raztopite v kozarcu vode hkrati, ko se pojavijo prvi simptomi. Po priporočilu Nemškega združenja za zdravljenje glavobolov in migren (Deutsche Migräne- und Kopfschmerzgesellschaft) je priporočen odmerek 1000mg acetilsalicilne kisline za zdravljenje akutnih migrenskih napadov.

Starost Odmerek Največji dnevni odmerek
Odrasli 2 šumeči tableti na 4-8 ur 6 šumečih tablet

2 šumeči tableti popolnoma raztopite v kozarcu vode in takoj popijte. Če je potrebno, lahko odmerek zdravila Aspirin Migran vzamete do trikrat dnevno z vmesnimi razmaki 4-8 ur.

Sestavine: Zdravilo Aspirin Migran vsebuje zdravilno učinkovino acetilsalicilno kislino (ASK), in pufer. Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so mononatrijev citrat (E331), natrijev hidrogenkarbonat (E500), brezvodna citronska kislina (E330), brezvodni natrijev karbonat (E500).

Opozorila: Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Pred začetkom jemanja zdravila Aspirin se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Natančno preberite navodilo za uporabo.