Daleron C 500 mg/20 mg, zrnca za peroralno raztopino

 

Pakiranje: 30 vrečk

Zdravilo Daleron C vsebuje paracetamol, ki lajša blago do zmerno bolečino ter znižuje vročino, in vitamin C, ki krepi obrambne sposobnosti telesa.

 

15,69 z DDV

Kategoriji: , Blagovna znamka: Krka

Prednosti

✓ Vsebuje vitamin C, ki krepi obrambne sposobnosti telesa.

✓ Za pripravo toplega napitka.

✓ Zlasti primeren za bolnike z vneto sluznico ust in žrela.

✓ Ne draži želodčne sluznice.

Opis

Zdravilo Daleron C poleg paracetamola, ki deluje protibolečinsko in znižuje povišano telesno temperaturo, vsebuje tudi askorbinsko kislino (vitamin C), ki krepi obrambne sposobnosti organizma in tako pripomore k hitrejši ozdravitvi, hkrati pa izboljša okus zdravila.

Po številnih smernicah je paracetamol zdravilo 1. izbire za zniževanje vročine in lajšanje blage do zmerne bolečine. Paracetamol ne draži želodčne sluznice prebavil in je tako primeren tudi za bolnike z želodčnimi težavami in razjedo na želodcu ali dvanajstniku.

Zdravilo je namenjeno za pripravo toplega napitka in je zlasti primerno za bolnike z vnetno sluznico ust in žrela, ker težko pogoltnejo zdravila v trdnih oblikah.

Zdravilo Daleron je namenjeno:

  • zniževanju povišane telesne temperature ob raznih bakterijskih in virusnih infekcijah.
  • lajšanju bolečin v mišicah in sklepih, ki se pojavijo pri prehladnih obolenjih in gripah.
  • lajšanju blagih do zmernih bolečin: glavobol, zobobol, menstrualne bolečine, mišične in revmatske bolečine.
  • blaženju bolečin po poškodbah in zdravniških ter zobozdravniških posegih.
Odmerjanje in način uporabe:
  • Odrasli in otroci, stajreši od 12 let: Priporočeni odmerek je ena vrečica zrnc. Odmerek lahko ponovite 4-krat do 6-krat na dan. Med posameznimi odmerki naj bo vsaj 4 ure presledka. V 24 urah smete vzeti največ 8 vrečic zrnc.

Zrnca iz vrečke stresite v kozarec, prelijte z 1,5 dl tople vode ali čaja, dobro premešajte in še toplo popijte.

Garancija kakovosti: Kakovost izdelkov in storitev ter nenehno izboljševanje ključnih procesov sta Krkini strateški usmeritvi. Že od začetka delovanja je bila Krkina strateška usmeritev proizvodnja kakovostnih, varnih in učinkovitih zdravil. Pri proizvodnji uporabljajo najsodobnejše pristope in dobre prakse, ki so se v skladu z razvojem panoge dopolnjevali in izboljševali.
Z lastnim znanjem in najsodobnejšo tehnologijo, ki celo presega visoke zahtevane standarde, proizvajajo učinkovita in varna zdravila vrhunske kakovosti. Visoko kakovost Krkinih zdravil dokazujejo tudi certifikati ustreznosti, patentne zaščite in prestižne nagrade.

Sestava: Zdravilni učinkovini sta paracetamol in askorbinska kislina (vitamin C).

5 g zrnc za peroralno raztopino (1 vrečica) vsebuje: 500 mg paracetamola in 20 mg askorbinske kisline.

Poreklo: Slovenija

Opozorilo: Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 

Dodatne informacije

Pakiranje

10 vrečk po 5g, 24 vrečk po 5g