Prospan pastile

 

Pakiranje: 20 pastil

Prospan pastile so zdravilo rastlinskega izvora namenjeno lajšanju izkašljevanja. Uporabimo jih lahko pri vseh boleznih dihalnih poti, kjer pride do povečanega izločanja sluzi v pljučih, oteženega dihanja in izkašljevanja. Pastile so mehke in prijetnega okusa po pomaranči in mentolu. Posebnost pastil je tudi sočasni lokalni učinek: arabski gumi v pastilah prekrije sluznico žrela in s tem pripomore k zmanjševanju draženja v dihalih. Zdravilo je namenjeno odraslim in otrokom, starejšim od 6 let.

 

7,50 z DDV

Na zalogi

Prednosti

 

✓ Registrirano zdravilo rastlinskega izvora.

✓ Ne vsebuje glutena.

✓ Brez laktoze.

✓ Primeren za vegane.

✓ Ne vsebuje sladkorja, zato je primeren tudi za diabetike.

✓ Zaradi preprostega jemanja zelo priročno za na pot.

✓ Zaradi kombiniranega delovanja, ga lahko odmerjamo tudi zvečer (po 17. uri).

Opis

.

Prospan pastile so zdravilo rastlinskega izvora, namenjeno lajšanju izkašljevanja, z dvojnim učinkom: mehča gost izloček oz. sluz v pljučih in zmanjšuje krč sapnic. Rezultat prvega dela delovanja je učinkovitejše izkašljevanje in prehodnejša, »čistejša« pljuča, drugi del delovanja pa pripomore k lažjemu dihanju. S tem dosežemo olajšanje, z manj intenzivnim in manj pogostim kašljem.

Prospan uporabljamo pri vseh boleznih dihalnih poti, kjer pride do bolezensko povečanega izločanja sluzi v pljučih, oteženega dihanja in izkašljevanja.

Uporaba:

  • kadar kašljamo, se že izkašljujemo oziroma čutimo, da bi se radi izkašljali,
  • kadar teže dihamo in čutimo, da bi se radi izkašljali,
  • kadar želimo olajšati oziroma pospešiti izkašljevanje,
  • kadar suho kašljamo in čutimo, da bi se radi izkašljali (imamo občutek »polnih pljuč«).

Odmerjanje:

  • Odrasli in mladostniki nad 12 let naj poližejo 1 pastilo 4-krat dnevno.
  • Otroci starejši od 6 let naj poližejo 1 pastilo 2-krat dnevno.
  • Otrokom mlajšim od 6 let priporočamo uporabo sirupa.

Sestava: ena pastila vsebuje 26 mg suhega ekstrakta lista navadnega bršljana (Hedera helix L., folium). Ekstrakcijsko topilo je 30-odstotni (m/m) etanol. Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so: 75-odstotna raztopina maltitola, 70-odstotni nekristalizirajoči sorbitol, arabski gumi, citronska kislina, kalijev acesulfamat, srednjeverižni trigliceridi, aroma pomaranče (vsebuje etanol), aroma poprove mete, prečiščena voda.

Garancija kakovosti:
Nemško podjetje Engelhard zaznamuje že 145 letna tradicija. V nemškem prostoru se podjetje uvršča med enega glavnih proizvajalcev zdravil, ki jih lahko kupimo brez recepta – OTC zdravila. V podjetju se prvenstveno ukvarjajo s področjem dihal in kožnih obolenj.  Njihovi izdelki Prospan in Isla že od nekdaj predstavljajo simbol kakovosti. Poleg zdravil za lajšanje izkašljevanja iz družine Prospan in pestre izbire različnih pastil iz družine Isla imajo v Sloveniji na voljo tudi Nisito, fiziloško raztopino v pršilu in v obliki mazila.

Poreklo: Nemčija

Opozorila: Po prvem odprtju je sirup uporaben še 3 mesece.

 

Dodatne informacije

Posebni atributi

Brez glutena, Brez laktoze, Brez sladkorja, Naravno

Morda vam bo prav tako všeč…