Diverin 400 mg, filmsko obložene tablete

 

Pakiranje: 20 filmsko obloženih tablet

Zdravilo Diverin vsebuje ibuprofen in se uporablja za lajšanje blage do zmerne bolečine, lajšanje vnetja ter zniževanje vročine.

 

11,33 z DDV

Kategoriji: , Blagovna znamka: Lek

Prednosti

✓ Tudi protivnetno delovanje.

✓ Protibolečinski učinek nastopi v 15 do 30 minutah.

✓ Brez sladkorja.

Opis

Zdravilo Diverin vsebuje ibuprofen, ki ga uvrščamo med nesteroidna protivnetna in protirevmatska zdravila. Deluje protibolečinsko, lajša vnetje in znižuje povišano telesno temperaturo. Analgetični (protibolečinski) učinek se pojavi 15 do 30 minutah po zaužitju zdravila. Med vsemi nesteroidnimi protivnetnimi in protirevmatskimi zdravili so pri ibuprofenu zabeležili najmanj neželenih učinkov, povezanih s prebavili.

Zdravilo Diverin je namenjeno:

  • lajšanju blagih do zmernih bolečin: migrenski ali tenzijskih glavobol, zobobol, menstrualne bolečine.
  • blaženju bolečin po kirurških posegih.
  • lajšanju blagih do zmernih revmatskih bolečin (npr. bolečine v križu in sklepih).
  • lajšanju bolečin v mišicah in sklepih, ki spremljajo različne poškodbe.
  • zniževanju povišane telesne temperature.

Odmerjanje in način uporabe:

  • Odrasli in mladostniki, starih 12 let in več in s telesno maso večjo od 40 kg: Priporočeni odmerek je polovica do 1 tableta. Največji dnevni odmerek so 3 tablete. Če ste vzeli 1 tableto, naj bo med posameznimi odmerki vsaj 4 do 6 ur presledka.

Tablete se lahko deli na enaka odmerka. Tableto pogoltnite z zadostno količino vode (npr. s kozarcem vode) med jedjo ali po njej. V primeru, da imate občutljiv želodec priporočamo, da zdravilo vzamete med jedjo.

Garancija kakovosti: Kot del Novartisa je poslanstvo Leka odkrivati nove poti za izboljšanje in podaljševanje življenja.
Svoje več kot 70-letne izkušnje, znanje in dosežke pri razvoju in proizvodnji kakovostnih zdravil združujejo z Novartisovimi organizacijskimi enotami po vsem svetu.
Slovenska, evropska in svetovna farmacevtska družba, blizu ljudem in usmerjena v prihodnost.

Sestava: Zdravilna učinkovina je ibuprofen. Ena filmsko obložena tableta vsebuje 400 mg ibuprofena.

Poreklo: Slovenija

Opozorilo: Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Navodilo za uporabo