Exolorfin 50 mg/ml, zdravilni lak za nohte

 

Pakiranje: 2,5 ml

Zdravilo Exolofrin je namenjeno zdravljenju in preprečevanju glivičnih okužb nohtov pri odraslih.

 

31,01 z DDV

Kategoriji: , Blagovna znamka: Lek

Prednosti

 

✓ Nanos le 1-krat tedensko.

✓ Priložene tudi čistilne krpice, pilice in lopatice.

✓ Deluje proti številnim vrstam gliv.

Opis

Zdravilo Exolorfin vsebuje amorolfin, ki ga uvrščamo med lokalne antimikotike (učinkovina, ki se uporablja za zdravljenje glivičnih bolezni) in preprečuje rast gliv ter jih uničuje. Deluje proti številnim vrstam gliv, občutljivim na amorolfin, kot so kvasovke, kožne glive in plesni. Zdravilo je namenjeno zdravljenju glivičnih okužb nohtov, kadar je prizadeta le zgornja polovica ali stranski del nohtov.

Zdravilo Exolorfin je namenjeno:

  • zdravljenju in preprečevanju glivičnih okužb nohtov na rokah in nogah pri odraslih.

Odmerjanje in način uporabe:

  • Odrasli: Zdravilni lak nanesite na prizadete nohte na rokah in nogah enkrat tedensko.
  1. Pred vsakim nanašanjem laka za nohte spilite prizadeta področja nohtov (še posebej površino nohtov), kolikor je le mogoče temeljito, z eno od priloženih pilic za nohte.
  2. S krpico, ki je prepojena z odstranjevalcem laka za nohte očistite površino obolelih nohtov in odstranite preostanke laka. Uporabite lahko tudi običajni odstranjevalec laka za nohte.
  3. Priloženo lopatico potopite v lak za nohte in ga nanesite na celotno površino nohtov. Lopatico potopite v lak za vsak oboleli noht znova.
  4. Steklenico takoj po končanem nanašanju previdno zaprite in lopatico očistite s priloženo krpico.
  5. Lak za nohte sušite približno 3 do 5 minut.

Ne nanašajte kozmetičnega laka prej kot 10 minut po uporabi zdravilnega laka Exolorfin.
Priporočamo, da zdravilni lak uporabljate na prizadetih nohtih brez prekinitve, dokler ne zrastejo popolnoma zdravi nohti. Zdravljenje nohtov na rokah na splošno traja 6 mesecev in 9 do 12 mesecev za nohte na nogah.

Garancija kakovosti: Kot del Novartisa je poslanstvo Leka odkrivati nove poti za izboljšanje in podaljševanje življenja.
Svoje več kot 70-letne izkušnje, znanje in dosežke pri razvoju in proizvodnji kakovostnih zdravil združujejo z Novartisovimi organizacijskimi enotami po vsem svetu.
Slovenska, evropska in svetovna farmacevtska družba, blizu ljudem in usmerjena v prihodnost.

Sestava: Zdravilna učinkovina je amorolfin (v obliki klorida). 1 ml vsebuje 55,7 mg amorolfinijevega klorida, kar ustreza 50 mg amorolfina (5 % m/V raztopina amorolfina).

Ena steklenica z 2,5 ml vsebuje 139,3 mg amorolfinijevega klorida, kar ustreza 125 mg amorolfina.

Poreklo: Slovenija

Opozorilo: Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Navodila za uporabo