Fluimukan 600 mg, prašek za peroralno raztopino z okusom medu in limone

 

Pakiranje: 10 vrečk

Zdravilo Fluimukan vsebuje acetilcistein in se uporablja za lažje izkašljevanje.

 

13,95 z DDV

Kategoriji: , Blagovna znamka: Lek

Prednosti

✓ Okus limone in medu.

✓ Samo 1 vrečka na dan.

✓ Tudi antioksidativno delovanje.

Opis

Zdravilo Fluimukan vsebuje acetilcistein, ki ga uvrščamo med mukolitike (zdravila, ki pospešujejo izkašljevanje). Acetilcistein zmanjšuje viskoznost sluzi, kar olajša izkašljevanje in posledično umiri kašelj. Odstranjevanje sluzi lahko vodi do zmanjšanega tveganja za nastanek sekundarne okužbe dihal in blažjega poteka ter hitrejšega okrevanja ob akutni okužbi dihalnih poti. Poleg mukolitičnega delovanje ima tudi antioksidacijsko delovanje in lahko pri vnetju prispeva k zaščiti telesa pred oksidacijskim stresom.

Zdravilo ima prijeten okus po medu in limoni. Uživanje zdravila v obliki toplega napitka dodatno pripomore k potrebnemu vnosu tekočin v času zdravljenja. Pripravljen napitek lahko prav tako z blažilnim učinkom toplote dodatno pripomore k okrevanju.

Zdravilo Fluimukan je namenjeno:

  • lažjemu izkašljevanju in redčenju sluzi pri boleznih dihal z gosto sluzjo.

Odmerjanje in način uporabe:

  • Odrasli in mladostniki, stajreši od 14 let: Priporočeni odmerek je 1 vrečka na dan. Največji dnevni odmerek je 600 mg acetilcisteina (1 vrečka).

Po obroku vsebino vrečke raztopite v vsaj pol kozarca hladne vode in nato kozarec dopolnite z vročo, vendar ne vrelo vodo. Raztopino premešajte in popijte, ko je temperatura primerna za pitje. Priporočamo, da dosledno upoštevate zaporedje nalivanja hladne in vroče vode. Pripravljeno raztopino je potrebno uporabiti takoj po pripravi.

Če jemljete antibiotike, naj bo med zaužitjem antibiotika in zdravila Fluimukan vsaj 2-urni presledek.

Garancija kakovosti: Kot del Novartisa je poslanstvo Leka odkrivati nove poti za izboljšanje in podaljševanje življenja.
Svoje več kot 70-letne izkušnje, znanje in dosežke pri razvoju in proizvodnji kakovostnih zdravil združujejo z Novartisovimi organizacijskimi enotami po vsem svetu.
Slovenska, evropska in svetovna farmacevtska družba, blizu ljudem in usmerjena v prihodnost.

Sestava: Zdravilna učinkovina je acetilcistein. Ena vrečka (3 g praška) vsebuje 600 mg acetilcisteina.

Poreklo: Slovenija

Opozorilo: Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Navodila za uporabo

 

Dodatne informacije

Pakiranje

10 šumečih tablet, 20 šumečih tablet