Hidrasec 100 mg, trde kapsule

 

Pakiranje: 10 trdih kapsul

Zdravilo Hidrasec se uporablja za simptomatsko zdravljenje akutne driske pri odraslih, kadar ni možno zdravljenje vzroka driske.

 

14,23 z DDV

Prednosti

✓ Hiter učinek.

✓ Deluje na mehanizem driske.

✓ Primerno za zdravljenje potovalne driske.

Opis

Drisko lahko povzročijo virusi, bakterije ali parazit, ki jih večinoma zaužijemo s kontaminirano hrano in pijačo. Zdravilo Hidrasec ne zapira, ampak deluje na mehanizem driske. Učinkovina racekadotril zmanjša količino vode v blatu in s tem skrajša čas trajanja driske, zmanjša število odvajanj blata in zmanjša izgubo tekočine, kar lahko povzroči hudo dehidracijo.

Zdravilo Hidrasec je namenjeno:

  • zdravljenju simptomov akutne driske pri odraslih, kadar ne moremo zdraviti vzroka driske.

Tudi kadar je mogoče zdravljenje vzroka driske, se lahko uporablja zdravilo Hidrasec kot dodatno zdravljenje.

Odmerjanje in način uporabe:

  • Odrasli: Priporočeni odmerek je ena kapsula trikrat na dan. Kapsulo zaužijte s kozarcem vode pred glavnimi obroki. Za začetek zdravljenja lahko vzamete eno kapsulo zdravila Hidrasec kadar koli v teku dneva.

Za nadomestitev tekočine, izgubljene zaradi driske, morate zdravilo uporabljati hkrati z ustreznim nadomeščanjem tekočine in soli (elektrolitov), in sicer najbolje s t.i. peroralno rehidracijsko tekočino.

Sestava: Zdravilna učinkovina je racekadotril. Ena kapsula vsebuje 100 mg racekadotrila.

Opozorilo: Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.