Rupugum 750mg zdravilni žvečilni gumi, 20 žvečilnih gumijev

 

Rupugum je prvi zdravilni žvečilni gumi za lajšanje zgage.

 

9,10 z DDV

Kategoriji: , Blagovna znamka: Bayer

Opis

 

Predstavljamo vam Rupugum™, prvi zdravilni žvečilni gumi v Sloveniji, ki združuje močan nevtralizacijski učinek antacida, s koristnimi učinki žvečilnega gumija na peristaltiko.
Zdravilo Rupugum je zdravilni žvečilni gumi brez sladkorja z okusom mete. Zagotavlja hitro in učinkovito lajšanje:
• zgage,
• bolečin v trebuhu,
• drugih simptomov, povezanih s preveliko količino želodčne kisline, kar vodi v refluks in prebavne motnje.

Farmacevtska oblika, ki združuje 2 različni delovanji hkrati:

  • 750 mg kalcijevega karbonata omogoča takojšnjo nevtralizacijo ob stiku s kislino in tako posledično prične blažiti zgago ter druge simptome, povezane s kislino.
  • Edinstveno plast žvečilnega gumija z žvečenjem stimulira izločanje sline ter tako na naravni način pomaga pri nevtralizaciji kisline v požiralniku in hkrati stimulira peristaltiko.

Zdravilni žvečilni gumi ima okus poprove mete in je brez sladkorja.

Odmerjanje in način uporabe: Enkratni odmerek sta 1-2 zdravilna žvečilna gumija Rupugum™, ki se vzameta po potrebi po obroku in pred spanjem, v primeru zgage pa tudi vmes. Priporočeni čas žvečenja je vsaj 15 minut. Preostalega žvečilnega gumija ne pogoltnite, ampak ga primerno zavrzite. Največji dnevni odmerek je 8 žvečilnih gumijev Rupugum™.

Sestava: Učinkovina je kalcijev karbonat. En zdravilni žvečilni gumi vsebuje 750 mg kalcijevega karbonata. Druge sestavine zdravila so kalijev acesulfamat (E950), izomalt (E953), aroma mentola (vsebuje tudi akacijo), kopovidon, sorbitol (E420), sukraloza (E955), magnezijev stearat, barvilo briljantno modro FCF (E133), aroma poprove mete (vsebuje tudi akacijo) in podlaga za žvečilni gumi.

Opozorila: Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 7 dneh neprekinjenega zdravljenja, se morate posvetovati z zdravnikom. Med jemanjem zdravila Rupugum se izogibajte večjim količinam mleka ali mlečnih izdelkov. Tega zdravila ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti, ki je naveden na škatli in pretisnem omotu. Rok uporabnosti zdravila se izteče na zadnji dan navedenega meseca. Shranjujte pri temperaturi do 30 °C. Shranjujte v originalni ovojnini za zagotovitev zaščite pred vlago. Zdravila ne smete odvreči v odpadne vode ali med gospodinjske odpadke. O načinu odstranjevanja zdravila, ki ga ne uporabljate več, se posvetujte s farmacevtom. Taki ukrepi pomagajo varovati okolje.