Flamyar homeopatska krema, 35g

 

Kombinirano homeopatsko zdravilo Flamyar se uporablja za lajšanje različnih stanj, ki jih pokrivajo homeopatske slike vsebovanih učinkovin.

 

13,24 z DDV

Kategoriji: , Blagovna znamka: Pekana

Opis

 

Homeopatske slike zdravil temeljijo na izkušnjah in so opisana v klasični homeopatski literaturi (Homeopatska Materia medica Vir: Keller, Greiner, Boericke, Clarke, Mezger), na podlagi katere zdravilo pridobi dovoljenje za promet.

Homeopatske slike vsebovanih učinkovin:

Arnica montana D12 spag Peka* Hematom, poškodba z izlivom krvi
Bryonia cretica D4 spag Peka* Huda, prebadajoča bolečina
Guajacum D4 Vnetje kit in kitnih ovojnic
Rhus toxicodendron D12 (Revmatska) bolečina, ki se izboljša z gibanjem
Bellis perenis D8 spag Peka* Udarec, zvin , globje poškodbe mehkega tkiva
Ledum palustre D4 Giht, omrtvičenje, mravljinčenje
Ruta graveolens D6 spag Peka* Poškodbe mehkih tkiv (tetive, pokostnica)
Viscum album D4 spag Peka* Poškodbe medvretenčnih ploščic, poškodba rame

Arnica Montana – Izliv krvi, revma
Arnika je že skozi zgodovino znana kot najpomembnejše sredstvo za celjenje ran.  Je zdravilo izbora pri izlivih krvi, uspešna pa je tudi pri mišičnih vnetjih, revmatskih procesih, vnetjih sluznika…Značilen je občutek “pretepenosti”. Koža je občutljiva na dotik, prav tako sklepi. Vene na rokah so razširjene. Hladne roke in noge (ali le nagnjenost k hladnim rokam in nogam) kažejo na neenakomerno razporeditev krvi v telesu.

Bryonia cretica – Huda prebadajoča bolečina
Bryonia pride do izraza pri divji prebadajoči bolečini in revmatskih bolečinah v mišicah, vezivnem tkivu, kitah, sklepni ovojnici, ko boli že sama misel na premik.

Guajacum – Vnetje kit in kitnih ovojnic
Revmatizem, še posebej v povezavi z nevralgičnimi bolečinami (bolečine mišično živčnega stika), vnetjem kit in kitne ovojnice, gihtom ter revmatoidnimi bolečinami sklepov je domena tega zdravila. Revmatski poliartritis je pomembna preizkušena indikacija te učinkovine.

Rhus toxicodendron – (Revmatska) bolečina, ki se izboljša z gibanjem
Pokriva obsežno revmatsko simptomatiko z akutnimi bolečinami sklepov in mišic, z bolečinami v vratu (tortikolis), v spodnjem delu križa (lumbago), v zgornjih udih (brahialni nevritis)… K sliki zdravila sodi tudi lajšanje težav pri išiasu in vnetju kitnih ovojnic (tendovaginitis). Za bolečine, ki so domena zdravila Rhus toxicodendron je značilno, da z gibanjem popustijo.

Bellis perenis – Udarec, zvin, globje poškodbe mehkega tkiva
Zelo učinkovita je pri izboljšanju pretočnosti kapilar. Pospešuje prekrvavitev, kar pripomore k lajšanju mišičnih in sklepnih bolečin in k lažjemu gibanju. Iz omenjenih razlogov pomaga tudi pri topih udarcih, zvinih, globjih poškodbah mehkega tkiva in pri stanjih, ki zahtevajo izboljšanje prekrvavitve na mestu poškodbe.

Ledum palustre – Giht, omrtvičenost, mravljinčenje
Koristen je pri revmatskih bolečinah, ki jih spremlja otrplost, omrtvičenost udov ter pri gihtu in oteklih vnetnih področjih hladnih na dotik. Ta učinkovina je pomembna tudi pri lajšanju težav, ki so posledica težav z limfo in okužb ran.

Ruta graveolens – Občutek ohromelosti (togosti), cirkulacija
Ima učinek podoben tistemu Arnike in je zato koristna pri lajšanju težav, ki so posledica udarcev, zvinov, nategov in hematomov predvsem v veznem (mehkem) tkivunpr. Noge in kolena ali gležnja. Pripomore k boljši cirkulaciji obolelega področja.

Viscum album – Poškodbe medvretenčnih ploščic, poškodbe rame
Učinkovit je pri spastičnih revmatskih stanjih. Izboljša prekrvavitev in je tako udeležen v širokem področju kronično potekajočih bolezni povezanih z ostrimi trgajočimi bolečinami pri išiasu in drugih nevralgičnih obolenjih,  kot so poškodbe medvretenčnih ploščic.

Garancija kakovosti
Pharmana je zasebno podjetje ustanovljeno leta 2017. Izhaja iz podjetja AdriaPharm, ki je leta 2011 registriralo in ponovno pripeljalo homeopatska zdravila v slovenske lekarne. Podjetje Pharmana ostaja zvesto načelu komplementarnosti in je leta 2018 na slovenskem trgu zaoralo ledino z vpeljavo kombiniranih homeopatskih zdravil. v svoj nabor pa vključuje tudi Originalne Bachove cvetne kapljice. Z izobraževanji in z objavami v medijih pripomore k osveščanju o pomenu celostne obravnave  za zdravje posameznika.

Tržimo kombinirana homeopatska zdravila družinskega nemškega podjetja Pekana v svetu znanega po proizvodnji visoko kvalitetnih spagiričnih homeopatskih kombiniranih zdravil. Kombinirana homeopatska zdravila so v primerjavi z monokomponentnimi homeopatskimi zdravili bolj primerna za uporabo v akutnih stanjih, saj posamezno zdravilo vsebuje več učinkovin preizkušeno indiciranih za posamezno akutno stanje.
Nabor podjetja obsega 200 kombiniranih homeopatskih zdravil, proizvodnjo in testiranja pa opravljajo skladno z najvišjimi veljavnimi standardi.

Podjetje Pekana zagotavlja najvišjo kakovost:

  • S proizvodnjo v skladu z najstrožjimi farmacevtskim standardi (mednarodni GMP certifikat – Good Manufacturing Practice oz. Dobra proizvodna praksa).
  • Z uporabo najkvalitetnejših, natančno preskušenih surovin rastlinskega, živalskega in mineralnega izvora;
  • S spagirično obdelavo rastlinskih učinkovin; spagirija je metoda, ki omogoča, da se ob homeopatskem učinku izvirajočem iz  homeoptskega potenciranja rastline ohranja vitalno moč rastline, kot tudi njen mineralni del, kar dodatno prispeva k učinkovitosti zdravila.
  • Homeopatska zdravila podjetja Pekana so primerna za vsa življenjska obdobja, še posebej pa nanje prisegajo športniki in nosečnice ter mamice z otroci, ki se zavedajo pomena vnosa zdravil brez neželenih učinkov in kontraindikacij.

Opozorilo: Opisi homeopatskih zdravil in priporočila o uporabi so skrbno pripravljeni in preverjeni, vendar je odgovornost glede samozdravljenja na vaši strani. Ob najmanjših dvomih nikakor ne pomišljajte in le poiščite nasvet ali pomoč svojega zdravnika.
Čeprav homeopatska zdravila ne povzročajo stranskih učinkov, naj se nosečnice o morebitnem samozdravljenju posvetujejo s svojim zdravnikom.
Samozdravljenje s homeopatskimi zdravili se priporoča izključno ob lažjih težavah in preprostejših obolenjih. Kadar resneje zbolite, nemudoma  poiščite medicinsko pomoč. V takih primerih je potrebno znanje strokovnjaka in laiki se je ne smejo lotevati na lastno pest. Homeopatska zdravila vam lahko pomagajo le toliko, da premostite čas, dokler ne pridete k zdravniku oz. zdravniku homeopatu, ki bo nato postopal z ustreznim zdravljenjem. Po morebitnem dogovoru z zdravnikom pa lahko homeopatsko zdravljenje nadaljujete tudi sami.

*učinkovine, narejene po spagirični metodi (spagirija je metoda, ki poleg homeoptskega potenciranja rastline od koder izhaja njena homeopatska učinkovitost, ohranja vitalno moč rastline, kot tudi njen mineralni del, kar dodatno prispeva k učinkovitosti zdravila).

 

Dodatne informacije

Posebni atributi

Naravno

Morda vam bo prav tako všeč…