PiC VedoPremium digitalni termometer

 

PiC VedoPremium je medicinski pripomoček. Je digitalni termometer z gibljivo konico in dvobarvno osvetlitvijo LCD zaslona (rdeča in zelena).

18,98 z DDV

Prednosti

 

✓ Medicinski pripomoček.

✓ Gibljiva konica

✓ Dvobarvni LCD zaslon

✓ Hitro izmeri telesno temperaturo

✓  Vodoodporen

Opis

PiC VedoPremium je digitalni termometer, ki zelo hitro izmeri telesno temperaturo v razponu med 32 ° C in 43,9  ° C (+/- 0,1 ° C) , je vodoodporen ter odporen proti udarcem. Primeren je za oralno, rektalno in aksiliarno merjenje temperature. Termometer ima vgrajen dvobarvni detektor, ki označuje izmerjeno visoko temperaturo. Ozadje zaslona se obarva zeleno, če je temperatura nižja od 37,5 ° C, rdeča barva zaslona pa opozarja, da je izmerjena telesna temperatura višja od  37,5 ° C.  Termometer  VedoPremium ima tudi možnost spomina, in sicer se pri vklopu za 2 sekundi izpiše zadnja izmerjena temperatura. Pakiran je v plastičnem zaščitnem etuiju in je klinično testiran. Termometer ima neomejeno garancijo.

Navodila za uporabo:

 1. Termometer vklopite s pritiskom na gumb ON/OFF.
 2. Na zaslonu se prikažejo vsi podatki termometra.
 3. Zelena barva zaslona nakazuje na pravilno delovanje baterije.
 4. Na zaslonu se za 2 sekundi poleg črke “M” izpiše zadnja izmerjena temperatura ter zasveti rdeča ali zelena luč.
 5. Ko se ugasne osvetlitev,  se na zaslonu prikaže črka “L” in simbol “° C” začne utripati je termometer pripravljen za uporabo.
 6. Pisk označuje, da je temperatura izmerjena.
 7. Termometer izklopite s pritiskom na gumb ON/OFF. V primeru, da termometra ne izklopite , se ta samodejno izklopi po 8 minutah in 40 sekundah.

Specifikacije: 

 • Obseg merjenja: 32,0 ° C do 43,9 ° C
 • Natančnost: 0,1 ° C
 • Odstopanje: +/- 0,1 ° C v razponu od 35,5 ° C – 42,0 ° C oz. +/- 0,2 ° C kadar je temperatura manjša od 35,5 ° C ali višja od 42,0 ° C
 • Pogoji delovanja: 10 – 35 ° C in relativna vlažnost od 15% do 95%
 • Zaslon: 3,5 palčni LCD zaslon
 • Zvočni signali:  kratki pisk pri vklopu in izklopu  // dolgi zvočni signali (5 sekund) , kadar temperatura manjša od 37,5 ° C  // kratki zvočni signali (5 sekund), kadar je temperatura višja od 37,5 ° C

Načini merjenja temperature:

 1. Aksiliarno (pod pazduho): Konico termometer namestite pod suho pazduho in pritisnite roko ob prsi. Temperaturo merite približno 1,5 minut. Normalna telesna temperatura pod pazduho znaša 34,7-37,3 ° C.
 2. Rektalno: Konico termometra nežno vstavite v zadnjično odprtino, približno 0,5 cm globoko. Če začutite odpor takoj prenehajte. Med merjenjem termometra ne premikajte. Temperaturo merite približno 1,5 minut. Normalna rektalna temperatura znaša 36,6-38 ° C.
 3. Oralno: Konico termometra namestite pod jezik in dihajte skozi nos, da bo meritev točna. Temperaturo merite približno 1,5 minut. Normalna oralna temperatura znaša 35,3-37,5 ° C. Najmanj 15 minut pred merjenjem se izogibajte zaužitju toplih ali hladnih pijač, telesni vadbi, tuširanju in kajenju.

Čiščenje in razkuževanje:

Za čiščenje in dezinfekcijo naprave uporabite čisto krpo, ki jo navlažite z alkoholom ali drugim razkužilnim sredstvom. Termometer je vodoodporen in ga lahko namočite v vodo ali druga čistilna sredstva.

Menjava baterije:

Zaslon brez osvetlitve in utripajoč simbol opozarjata na skoraj prazno baterijo (v tem primeru lahko še vedno izmerite temperaturo). Kadar simbol sveti neprekinjeno, je baterija popolnoma prazna in jo je potrebno zamenjati. Na hrbtni strani termometra s  kovancem odvijte okrogli pokrov, vstavite ustrezno baterijo s pozitivnim polom (+) obrnjenim navzgor in zaprite pokrov.

Garancija kakovosti:

Termometer je izdelan skladno s standardom:

 • EN12470-3:2000 medicinski termometer, 3.del: Instrumenti za merjenje temperature
 • MDD 93/42/EC
 • ASTM E1112-00

Opozorila:

 1. Termometer hranite izven dosega otrok.
 2. Termometer vsebuje majhne delce, ki so nevarni za otroke.
 3. Termometer zavarujte pred udarci.
 4. Izogibajte se izpostavljanju termometra temperaturam nad 60 ° C.
 5. Termometra ne smete potopiti v vrelo vodo.
 6. Napravo shranjujte na sobni temperaturi in suhem mestu.
 7. Iztrošeno napravo odstranite na za to določeno mesto v skladu s predpisi o ravnanju z iztrošenimi električnimi napravami.