Dermatix Ultra gel, silikonski gel

 

Dermatix Ultra gel je medicinski pripomoček. Je silikonski gel, namenjen preprečevanju in zmanjševanju izbočenih in keloidnih brazgotin.

26,6445,11 z DDV

Šifra: Ni na voljo Kategorija:

Prednosti

✓ Medicinski pripomoček.
✓ Enostavna uporaba.
✓ Hitro se suši
✓ Ne potrebuje masaže.
✓ Obogaten z estrom vitamina C, ki učinkovito uravnava sintezo kolagena .
✓ Prozoren (neviden) in diskreten.
✓ Nemasten gel
✓ Brez vonja.

Opis

Smernice za neinvazivno oskrbo brazgotin priporočajo kot zlati standard uporabo silikonskih preparatov. Dermatix zaradi visoke vsebnosti silikona ohranja ravnovesje vlažnosti kože, hipertrofične (izbočene) brazgotine zmehča, zgladi in izenači barvo ter zmanjšuje neprijetno »zategovanje« kože in srbenje.
Dermatix Ultra gel je izdelan po napredni ciklopentosiloksan tehnologiji. Namenjen je oskrbi hipertrofičnih, ne pa tudi atrofičnih brazgotin. Je edini gel za preprečevanje in zmanjševanje brazgotin, ki vsebuje tudi ester vitamina C. Ta vpliva na barvo brazgotine in stimulativno deluje na normalno sintezo kolagena, zato masaža ob uporabi gela ni potrebna.

Kako deluje Dermatix?

  • silikonski gel uravnava raven bazičnega rastnega faktorja v fibroblastih in s tem zmanjšuje proliferacijo kolagena.
  • zmanjšuje izparevanje vode in s tem zmanjšuje aktivnosti celic vezivnega tkiva ter prekomerno tvorbo zunajceličnega matriksa.
  • vzdržuje statično električno napetost, ki se razvije po daljši uporabi silikonskih preparatov in deluje zaviralno na tvorbo brazgotin.

Način uporabe: 
Dermatix Ultra gel lahko nanašate na vse dele telesa, največkrat pa ga priporočamo za vidne dele telesa, vključno z obrazom.

Dvakrat dnevno v tankem sloju nanesite gel na očiščeno in osušeno kožo. Po 3-5 minutah se gel posuši in tovori neviden film. Priporočamo, da gel uporabljate vsaj 3 mesece.

Opozorilo: Pred uporabo natančno preberite navodilo.

Dodatne informacije

Pakiranje

6 g, 15 g