D-max Kids (400IU), žvečljive tablete

 

Pakiranje: 90 tablet

D vitamin za razvoj kosti, zob in dvig imunskega sistema pri otrocih.

 

11,80 z DDV

Prednosti

 

✓ Naravni izvor vit. D3 (iz lanolina).

✓ Enostavno doziranje – žvečljiva tableta.

✓ Slajeno s ksilitolom.

✓ Brez sladkorja, laktoze, glutena in kvasa.

Opis

 

Otroci za rast in razvoj potrebujejo vitamin D
Najpomembnejša in vsem dobro znana vloga vitamina D je ta, da ima pomembno vlogo pri razvoju kosti pri otrocih. Okostje in zobje rastejo in se krepijo tako v otroštvu kot v adolescenci. Skupaj s kalcijem je pomemben faktor za razvoj močnih zob in kosti, saj vitamin D prispeva k normalni absorpciji kalcija in fosforja v organizmu. Pomemben pa je tudi prispevek vitamina D k normalnemu delovanju imunskega sistema pri otrocih, saj tako le ta bolj učinkovito prepozna potencialne okužbe in jih prepreči.

Jemanje vitamina D se priporoča skozi celo leto
Redno izpostavljanje UV sončnim žarkom naj bi poskrbelo za zadostno količino vitamina D v telesu, saj le ta nastaja v našem podkožju. Žal pogosto ni tako, saj je lahko njegovo nastajanje omejeno s premajhno izpostavljenostjo sončnim žarkom, pomemben negativen vpliv na nastajanje vitamina D pa ima tudi uporaba zaščitnih sončnih krem z UVA/UVB faktorji. Vitamin D se v prehrani nahaja v ribah, jajčnih rumenjakih, v mleku in mlečnih proizvodih ter margarini in nekaterih drugih izdelkih. Če otrok ne uživa rib oz. jih uživa redko, pije malo količino mleka ali se prehranjuje samo vegansko, je dnevno potrebo po vitaminu D nemogoče doseči.

Priporočljivo je, da otroci od rojstva do 17. leta uživajo vitamin D v obliki prehranskega dopolnila skozi vse leto. Prehransko dopolnilo naj vsebuje obliko vitamina D3, ki je bolj primerna kot D2. Oblika D3 se nahaja tudi v našem telesu, zato je le-ta za vnos v telo bolj primerna od oblike D2.

Sestava: 10 µg (400 IU) vitamina D3, naravno sladilo – brezin sladkor (ksilitol), emulgator (magnezijeve soli maščobnih kislin), aroma (hruška), holekalciferol. Vitamin D3 izvira iz maščobe ovčje volne (lanolin).

Odmerjanje in način uporabe: 1 žvečljiva tableta na dan. Tableto se lahko v ustih raztopi ali zgrize. Prepričajte se, ali je otrok sposoben tableto zgristi ali stopiti v ustih. Pred jemanjem prehranskega dodatka upoštevajte uživanje vitamina D v obliki morebitnih drugih prehranskih dopolnil (npr. ribje olje, prehransko dopolnilo s kalcijem ali multivitaminsko dopolnilo).

Garancija kakovosti: Vitabalans je finsko farmacevtsko podjetje, kjer je skrb za zadovoljstvo kupcev in strokovno javnost na prvem mestu. Lasten razvoj ter visoko kontrolirana proizvodnja predstavljata kakovost in varnost.
–          Vitabalans izdelki so rezultat lastnega farmacevtskega in analitičnega razvoja, kliničnih študij, registracije in proizvodnje. Vse faze farmacevtske proizvodnje potekajo v lastnem podjetju in so skladne z visokimi standardi kakovosti, ki temeljijo na finski nacionalni zakonodaji ter evropski regulativi in predpisih.
–          Pri proizvodnji upoštevamo visoka merila kakovosti. Proizvodnja Vitabalans izdelkov je vpeta v sistem GMP – sistem doseganja kakovosti, ki zagotavlja, da so izdelki dosledno proizvedeni in nadzorovani v skladu z ustreznimi standardi glede na njihov namen uporabe.
–          Surovine, ki jih uporabljamo pri proizvodnji, izbiramo le pri zanesljivih in certificiranih dobaviteljih, s skrbno kontrolo kakovosti vhodnih surovin pa obenem zagotavljamo visoko kakovost končnih izdelkov.
–          Vsi Vitabalans izdelki so brez laktoze in glutena, ostali pa v večini brez sladkorja in kvasa ter so primerni za vegane. Vitabalans izdelki so tako prilagojeni tudi alergikom in ljudem s posebnimi prehranjevalnimi zahtevami. Poleg tega veliko pozornost namenjamo tudi izbiri in uporabi dru­gih pomožnih sestavin ter dodajamo le tiste, ki so nujno potrebne in obenem varne za naše zdravje.

Opozorilo: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte na suhem mestu pri sobni temperaturi.

Poreklo: Finska

 

Dodatne informacije

Posebni atributi

Brez glutena, Brez laktoze, Brez sladkorja

Morda vam bo prav tako všeč…