Dr. Böhm® Magnesium Sport® + Aminokisline

 

Pakiranje: 14 vrečk

Dr. Böhm® Magnesium Sport® + Aminokisline je prahransko dopolnilo s sladili, ki vsebuje uravnoteženo kombinacijo aminokislin, elektrolitov, vitaminov, elementov v sledeh in dragocenih rastlinskih antioksidantov. Sadni napitek, ki hkrati osvežilno odžeja, je idealen pred, med in po vadbi.

 

18,79 z DDV

Prednosti

 

Razvejane aminokisline BCAA so gradniki naših mišic. Optimalno razmerje BCAA aminokislin: levcin:izolevcin:valin = 2:1:1.

Plus: arginin, L-karnitin, tavrin.

Magnezij in kalij prispevata k delovanju mišic in živčnega sistema.

Vitamini B in magnezij prispevajo k sproščanju energije pri presnovi ter k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

Magnezij prispeva k ravnotežju elektrolitov.

Vitamin B6 ima vlogo pri presnovi beljakovin in glikogena. Vitamina B6 in B12 imata vlogo tudi pri nastajanju rdečih krvničk.

Cink ima vlogo pri presnovi ogljikovih hidratov, maščobnih kislin ter kislin in baz. Hkrati pa ima vlogo tudi pri sintezi beljakovin.

Vitamin C, cink in selen imajo vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom in pri delovanju imunskega sistema.

Dragoceni rastlinski antioksidanti: izvleček zelenega čaja in resveratrol.

✓ Prehransko dopolnilo redno testirana glede najpogostejših snovi, povezanih z dopingom in rezultati so dokumentirani na seznamu t.i. Kölner Liste®.

 

Opis

 

Dr. Böhm® Magnesium Sport® + Aminokisline je prahransko dopolnilo s sladili, ki vsebuje uravnoteženo kombinacijo aminokislin, elektrolitov, vitaminov, elementov v sledeh in dragocenih rastlinskih antioksidantov. Sadni napitek, ki hkrati osvežilno odžeja, je idealen pred, med in po vadbi.
Za optimalno športno zmogljivost je potrebno telesu dovajati hranila. Zelo pomembna sta magnezij in kalij – minerala, potrebna za optimalno delovanje vsake mišice. Prav pri športu telo zaradi potenja ne izgublja le tekočine, temveč tudi elektrolite, zato jih je potrebno nadomestiti.
Pri športni aktivnosti igrajo aminokisline pomembno vlogo. Razvejane aminokisline BCAA (angl. Branched-Chain Amino Acids) so gradniki naših mišic – levcin, izolevcin in valin spadajo med esencialne aminokisline, ki jih naše telo ne more samo proizvajati, zato je odvisno od zunanjega vnosa.

Odmerjanje in način uporabe: Vsebino vrečice stresite v kozarec ali stekleničko oz. plastenko in prelijte z vodo (0,2-0,5 l). Po potrebi uporabite največ dve vrečici dnevno, pred med oziroma po vadbi.

Sestava:

Sestava: 1 vrečica (PDV*) 2 vrečici (PDV*)
Levcin 600 mg 1200 mg
Izolevcin 300 mg 600 mg
Valin 300 mg 600 mg
Arginin 400 mg 800 mg
L-Karnitin 200 mg 400 mg
Tavrin 200 mg 400 mg
Magnezij 150 mg (40 %) 300 mg (80 %)
Kalij 180 mg (9 %) 360 mg (18 %)
Vitamin C 50 mg (62 %) 100 mg (125 %)
Riboflavin 0,26 mg (18 %) 0,53 mg (37 %)
Niacin 8,0 mg (50 %) 16 mg (100 %)
Vitamin B6 1,4 mg (100 %) 2,8 mg (200 %)
Vitamin B12 3,0 μg (120 %) 6,0 μg (240 %)
Cink 5,0 mg (50 %) 10 mg (100 %)
Selen 25 μg (45 %) 50 μg (91 %)
Izvleček zelenega čaja 25 mg 50 mg
Resveratrol 2,0 mg 4,0 mg

*PDV = priporočen dnevni vnos v %
Brez laktoze*, kvasa in glutena.
*<0,1 g laktoze na 100 g izdelka (laktoza=mlečni sladkor)
Primerno za vegetarijance.

Magnezij in kalij sta v vodni raztopini v obliki citrata.

Sestavine: citronska kislina, levcin, arginin (kot L-argininaspartat), izolevcin, valin, L-karnitin, kalijev karbonat, magnezijev oksid, tavrin, sredstvo za povečanje prostornine manitol, kalijev bikarbonat, sredstvo za uravnavanje kislosti natrijev karbonat, aroma (limona), magnezijeve soli citronske kisline, sladilo natrijev ciklamat, magnezijev karbonat, askorbinska kislina, izvleček zelenega čaja, cinkov sulfat, sladilo natrijev saharinat, kalijev klorid, nikotinamid, lecitin (sojin), cianokobalamin, resveratrol, piridoksin hidroklorid, barvilo iz rdeče pese, natrijev riboflavin-5’-fosfat, natrijev selenat.

Garancija kakovosti:
Dr. Böhm® združuje koncentrirano moč narave z najnovejšimi znanstvenimi spoznanji. Tako s popolnoma usklajenimi sestavinami ustvarjamo zelo kakovostne izdelke, ki so namenjeni vašemu dobremu počutju.

Zdravila in prehranska dopolnila znamke Dr. Böhm® se proizvaja izključno v Avstriji, Nemčiji in Švici v skladu z najvišjimi farmacevtskimi standardi.

  • Proizvodnja v skladu z najvišjimi farmacevtskimi standardi
  • Optimalno doziranje in enostavna uporaba
  • Na voljo v lekarnah in specializiranih trgovinah

Dr. Böhm® – kakovost, ki gradi zaupanje.

Poreklo: Avstrija

Opozorilo: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Za zdravje sta izjemno pomembna raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte na suhem in pri sobni temperaturi.