Folica 400 µg, tablete

 

Pakiranje: 30 tablet

Prehransko dopolnilo s 400 µg folne kisline v eni tableti.

6,08 z DDV

Prednosti

 

✓ Priporočljiva koncentracija vnosa folne kisline med načrtovanjem nosečnosti in med nosečnostjo.

✓ Brez sladkorja, laktoze, glutena in kvasa.

✓ Samo 1 tableta na dan.

Opis

 

Folna kislina (folat) je vodotopen vitamin B. Povečana potreba po folni kislini je v zgodnji nosečnosti, pri laktozni intoleranci in celiakiji, pri debelosti, kajenju in prekomernem pitju alkohola.

Folat:

  • prispeva k razvoju materinega tkiva med nosečnostjo.
  • prispeva k sintezi aminokislin.
  • prispeva k nastajanju krvi.
  • prispeva k presnovi homocisteina.
  • prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju.
  • prispeva k delovanju imunskega sistema.
  • prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.
  • ima vlogo pri delitvi celic.

Sestava v 1 tableti:
Folna kislina – 400 µg

Sestavine: sredstva za povečanje prostornine (kalcijev fosfat, celuloza, polivinilpirolidon), sredstva za glaziranje (magnezijeve soli maščobnih kislin), sredstva proti sprijemanju (silicijev dioksid), pteroilmonoglutaminska kislina.

Odmerjanje in način uporabe: Zaužijte 1 tableto na dan z nekaj tekočine.

Garancija kakovosti: Vitabalans je finsko farmacevtsko podjetje, kjer je skrb za zadovoljstvo kupcev in strokovno javnost na prvem mestu. Lasten razvoj ter visoko kontrolirana proizvodnja predstavljata kakovost in varnost.
– Vitabalans izdelki so rezultat lastnega farmacevtskega in analitičnega razvoja, kliničnih študij, registracije in proizvodnje. Vse faze farmacevtske proizvodnje potekajo v lastnem podjetju in so skladne z visokimi standardi kakovosti, ki temeljijo na finski nacionalni zakonodaji ter evropski regulativi in predpisih.
– Pri proizvodnji upoštevamo visoka merila kakovosti. Proizvodnja Vitabalans izdelkov je vpeta v sistem GMP – sistem doseganja kakovosti, ki zagotavlja, da so izdelki dosledno proizvedeni in nadzorovani v skladu z ustreznimi standardi glede na njihov namen uporabe.
– Surovine, ki jih uporabljamo pri proizvodnji, izbiramo le pri zanesljivih in certificiranih dobaviteljih, s skrbno kontrolo kakovosti vhodnih surovin pa obenem zagotavljamo visoko kakovost končnih izdelkov.
– Vsi Vitabalans izdelki so brez laktoze in glutena, ostali pa v večini brez sladkorja in kvasa ter so primerni za vegane. Vitabalans izdelki so tako prilagojeni tudi alergikom in ljudem s posebnimi prehranjevalnimi zahtevami. Poleg tega veliko pozornost namenjamo tudi izbiri in uporabi dru­gih pomožnih sestavin ter dodajamo le tiste, ki so nujno potrebne in obenem varne za naše zdravje.

Opozorilo: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte na suhem mestu pri sobni temperaturi.

Poreklo: Finska

 

Dodatne informacije

Posebni atributi

Brez glutena, Brez laktoze, Brez sladkorja

Morda vam bo prav tako všeč…