Richter CycleBalance, prehransko dopolnilo v prahu

 

Pakiranje: 30 vrečic

RICHTER CycleBalance je prehransko dopolnilo v prahu z mio-inozitolom in folno kislino, namenjeno pa je kot prehranska podpora ženskam v rodni dobi.

 

25,12 z DDV

Opis

 

Vsebuje kombinacijo aktivnih sestavin, ki so jo razvili strokovnjaki.

Mio-inozitol je naravno prisoten v različnih živilih. Živila, ki vsebujejo najvišje koncentracije mio-inozitola, so sadje (največ ga je v grenivki), fižol, žita, oreščki (mandlji in orehi) ter listnata zelenjava. Deloma se sintetizira v človeškem organizmu. Inozitol je naravna sestavina vsake celice.

Folna kislina je eden najpomembnejših vitaminov skupine B-kompleksa, imenovan tudi B9, ki ga najdemo v surovi zeleni zelenjavi, jetrih, citrusih, mehkih sirih, ovsenih kosmičih in pšeničnih kalčkih. Ker telo ne sintetizira folne kisline, jo je treba vnašati s prehrano in v nekaterih primerih s prehranskimi dopolnili. Zadostna količina folne kisline je pomembna pri ljudeh vseh starosti, še posebej pa je pomembna pri nosečnicah.
Folati prispevajo k razvoju materinega tkiva med nosečnostjo in imajo vlogo pri delitvi celic.
Folat dodano prispeva k nastajanju krvi, delovanju imunskega sistema, zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti, sproščanju energije pri presnovi, normalnemu psihološkemu delovanju.
Nizka raven folata pri nosečnici je dejavnik tveganja za okvare nevralne cevi pri razvijajočem se plodu. Koristni učinek se doseže z dopolnjevanjem prehrane s 400 μg (2 vrečici) folne kisline dnevno vsaj en mesec pred zanositvijo in do tri mesece po zanositvi.

RICHTER CycleBalance vsebuje 2000 mg mio-inozitola in 200 μg folne kisline v eni vrečici.

Odmerjanje in način uporabe: 1 – 2 vrečici na dan. Enkrat ali dvakrat dnevno vsebino vrečice stresite v kozarec vode ali druge tekočine, premešajte in pripravljeni napitek spijte. Prašek lahko raztopite tudi neposredno v ustih.

Sestavine: mio-inozitol, maltodekstrin, silicijev dioksid (sredstvo proti sprijemanju), folna kislina (pteroil-monoglutaminska kislina).

Garancija kakovosti: RICHTER CycleBalance je izdelek podjetja Gedeon Richter Plc., specializirane družbe za ginekologijo, ki že od ustanovitve leta 1901 izdeluje izdelke za zaščito reproduktivnega zdravja žensk. Izdelan je bil po farmacevtskih standardih za kontrolo kakovosti, ki presegajo standarde, zahtevane za prehranska dopolnila.

Opozorila: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Tega prehranskega dopolnila ne smete uporabljati, če imate znano preobčutljivost za katero od njegovih sestavin! Izdelek shranjujte v originalni embalaži, zaščiten pred svetlobo, na sobni temperaturi do 25 °C.