Vita B12 + folna kislina, pastile

 

Pakiranje: 100 tablet

Pastile z vitaminom B12 in folno kislino.

 

15,94 z DDV

Prednosti

 

✓ Samo 1 pastila dnevno.

✓ Prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

✓ Podpira normalno delovanje živčnega sistema.

 

Opis

 

Vitamin B12 in folna kislina sta vitamina, ki podpirata normalno delovanje živčnega sistema in katerih aktivnost v telesu je soodvisna. Pri vitaminu B12 je najpogostejši vzrok pomanjkanja znižana vrednost želodčne kisline, ki preprečuje aktivno absorpcijo vitamina, medtem ko je pomanjkanje folata največkrat posledica nezadostnega vnosa sadja in zelenjave. Pomanjkanje vitamina B12 običajno prizadene starostnike, pomanjkanje folata pa je najpogostejše pri ženskah in moških srednjih let.

Vitamin B12 in folna kislina za spomin

Vitamin B12 in folna kislina prispevata k normalnemu psihološkemu delovanju in funkcijam. Mednje prištevamo kognitivne funkcije, kot so spomin, učenje, koncentracija in razmišljanje. Dolgotrajno pomanjkanje vitamina B12 in folne kisline lahko oslabi kognitivne oziroma mentalne zmogljivosti posameznika, predvsem spomin, zlasti pri starejših. Oba vitamina imata pomembno vlogo pri zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.
Vitamin B12 in folna kislina spodbujata normalno presnovo homocisteina. Ta nastaja pri presnovi prehranskih beljakovin in se nadalje pretvori v aminokislini metionin in cistein, ki v svoji strukturi vsebujeta žveplo. Vitamin B12 in folna kislina uravnavata pretvorbo homocisteina v metionin, ob njunem pomanjkanju pa se homocistein kopiči v krvnem obtoku. Visoka raven homocisteina lahko škodljivo vpliva na receptorje centralnega živčnega sistema.
Če izdelek vsebuje dovolj visoko koncentracijo vitamina B12, se le-ta dobro absorbira že čez sluznico ustne votline. Pastilo Vita B12 + folna kislina je potrebno počasi raztopiti v ustih, da se doseže maksimalna absorpcija vitamina B12. Folna kislina se absorbira v črevesju.

Odmerjanje in način uporabe: Odrasli: 1 pastila dnevno. Pastilo počasi raztopite v ustih.

Dnevni odmerek (1 pastila) vsebuje:

  • vitamin B12 1 mg,
  • folna kislina* 400 µg.
    *Vitamin se v prehranskih dodatkih nahaja v obliki folne kisline, v prehrani pa v obliki folata.

Sestavine: Sladilo (ksilitol), emulgator (magnezijeve soli maščobnih kislin), cianokobalamin, aroma zelene mete, pteroilmonoglutaminska kislina.

Garancija kakovosti: Vitabalans je finsko farmacevtsko podjetje, kjer je skrb za zadovoljstvo kupcev in strokovno javnost na prvem mestu. Lasten razvoj ter visoko kontrolirana proizvodnja predstavljata kakovost in varnost.
– Vitabalans izdelki so rezultat lastnega farmacevtskega in analitičnega razvoja, kliničnih študij, registracije in proizvodnje. Vse faze farmacevtske proizvodnje potekajo v lastnem podjetju in so skladne z visokimi standardi kakovosti, ki temeljijo na finski nacionalni zakonodaji ter evropski regulativi in predpisih.
– Pri proizvodnji upoštevamo visoka merila kakovosti. Proizvodnja Vitabalans izdelkov je vpeta v sistem GMP – sistem doseganja kakovosti, ki zagotavlja, da so izdelki dosledno proizvedeni in nadzorovani v skladu z ustreznimi standardi glede na njihov namen uporabe.
– Surovine, ki jih uporabljamo pri proizvodnji, izbiramo le pri zanesljivih in certificiranih dobaviteljih, s skrbno kontrolo kakovosti vhodnih surovin pa obenem zagotavljamo visoko kakovost končnih izdelkov.
– Vsi Vitabalans izdelki so brez laktoze in glutena, ostali pa v večini brez sladkorja in kvasa ter so primerni za vegane. Vitabalans izdelki so tako prilagojeni tudi alergikom in ljudem s posebnimi prehranjevalnimi zahtevami. Poleg tega veliko pozornost namenjamo tudi izbiri in uporabi dru­gih pomožnih sestavin ter dodajamo le tiste, ki so nujno potrebne in obenem varne za naše zdravje.

Opozorilo: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja.

Poreklo: Finska