Allergodil 1,5 mg/ml pršilo za nos

 

Pakiranje: 10 ml

Zdravilo Allergodil 1,5 mg/ml pršilo za nos je namenjeno lajšanju nosnih simptomov alergijskega rinitisa.

 

14,33 z DDV

Prednosti

 

✓ Lajša nosne simptome alergijskega rinitisa – izcedek iz nosu, zamašen nos, kihanje, srbenje nosu.

✓ Deluje že v 15 minutah.

 

Opis

 

Zdravilo Allergodil 1,5 mg/ml pršilo za nos vsebuje azelastin.
Azelastin spada v skupino antihistaminikov in lajša nosne simptome alergijskega rinitisa (izcedek iz nosu, zamašen nos, kihanje, srbenje nosu).

Lajšanje simptomov sezonskega in celoletnega alergijskega rinitisa.
Allergodil 1,5 mg/ml pršilo za nos olajša nosne simptome alergijskega rinitisa v 15 minutah. Hiter nastop delovanja lahko pripomore k boljši kakovosti življenja tudi pri tistih osebah, ki se zaradi športnih ali delovnih aktivnosti alergenom ne morejo popolnoma izogniti.

Odmerjanje:

Samozdravljenje z zdravilom je primerno za odrasle in mladostnike, stare več kot 12 let. Zdravljenje pri mladostnikih naj nadzorujejo starši ali skrbniki. Zdravljenje pri otrocih, starih 6 do 11 let, naj poteka pod nadzorom zdravnika.
Odrasli in mladostniki, stari 12 let in več: Priporočeni odmerek je dva vpiha v vsako nosnico enkrat dnevno. V posameznih primerih bosta morda potrebna dva vpiha v vsako nosnico dvakrat dnevno. Največji dnevni odmerek je dva vpiha v vsako nosnico dvakrat dnevno.
Otroci, stari od 6 do 11 let: Priporočeni odmerek je en vpih v vsako nosnico dvakrat dnevno.
Otroci, mlajši od 6 let: Uporaba zdravila Allergodil 1,5 mg/ml se ne priporoča.

Trajanje zdravljenja: Zdravilo Allergodil 1,5 mg/ml je primerno za dolgotrajno uporabo pri odraslih in mladostnikih, vendar se brez posveta z zdravnikom ne sme nepretrgoma uporabljati več kot 3 mesece. Uporaba, daljša od 4 tednov, pri otrocih, starih od 6 do 11 let, zaradi pomanjkanja kliničnih podatkov ni priporočljiva.

 Sestava: En ml pršila za nos, raztopine vsebuje 1,5 mg azelastinijevega klorida. En vpih (0,14 ml) vsebuje 0,21 mg azelastinijevega klorida, kar ustreza 0,19 mg azelastina.

Opozorila: Pred začetkom uporabe zdravila Allergodil 1,5 mg/ml se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.