Aspirin 500 mg, obložene tablete

 

Pakiranje: škatla z 20 tabletami

Aspirin 500mg obložene tablete so pravi izbor za lajšanje glavobola, saj nudijo dvakrat hitrejše lajšanje bolečin.

 

6,65 z DDV

Kategoriji: , Blagovna znamka: Bayer

Prednosti

 

✓ Telo zdravilo dobro prenaša, kar je potrjeno tudi v kliničnih študijah.

✓ Hitro in učinkovito delovanje zaradi tehnologije Micro Active.

✓ Udobno in enostavno požiranje.

 

Opis

 

Aspirin 500mg obložene tablete so pravi izbor za lajšanje glavobola, saj nudijo dvakrat hitrejše lajšanje bolečin (v primerjavi z običajno tableto Aspirin 500mg) z uporabo tehnologije Micro Active.

Zaradi tehnologije Micro Active je tableta Aspirin hitrejša kot kdaj koli prej. Zmanjšanje delcev aktivne sestavine za 90 odstotkov in dodajanje pospeševalnika razpadanja povzroči, da se tableta po zaužitju hitreje raztopi in zagotovi, da se aktivna sestavina Aspirina hitreje absorbira v krvni obtok. Zaradi tega napredna tableta Aspirin deluje dvakrat hitreje kot običajna.

Površina obloženih tablet Aspirin je izredno gladka. To olajša požiranje in zagotavlja prijeten občutek v ustih.
Poleg tega pakiranje vsebuje dodaten predal za enostavno, ločeno ravnanje z pretisnim omotom in navodili. Tako lahko pretisni omot ali navodila kadar koli brez težav vzamete ven in vstavite nazaj v škatlo.

Odmerjanje in način uporabe: 

Starost Odmerek Največji dnevni odmerek
Mladostniki, stari 12-15 let 1 tableta 6 tablet
Mladostniki nad 16 let in odrasli 1-2 tableti 6 tablet
Starejši bolniki nad 65 let 1 tableta 4 tablete

Mladostniki, stari od 12 do 15 let lahko vzamejo 1 tableto na vsake 4 ure, največ 6 na dan. Pri odraslih in mladostnikih starih nad 16 let je odmerek 1-2 tableti, ki ga bolnik lahko vzame najmanj na 4 ure in največ 6 tablet na dan. Pacienti stari nad 65 let pa lahko vzamejo 1 tableto na vsake 4 ure, vendar ne več kot 4 na dan.
Tablete je potrebno vzeti z veliko tekočine.

Sestavine: Učinkovina je acetilsalicilna kislina. Ena obložena tableta vsebuje 500 mg acetilsalicilne kisline. Druge sestavine zdravila so: koloidni silicijev dioksid, brezvodni natrijev karbonat. Obloga tablete: karnauba vosek, hipromeloza, cinkov stearat.

Opozorila: Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Pred začetkom jemanja zdravila Aspirin se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Natančno preberite navodilo za uporabo.