Daleron za otroke 120 mg/5 ml, peroralna suspenzija

 

Pakiranje: 100 ml

Zdravilo Daleron za otroke vsebuje paracetamol in se uporablja za lajšanje blage do zmerne bolečine ter zniževanje vročine.

 

6,27 z DDV

Kategoriji: , Blagovna znamka: Krka

Prednosti

✓Znižuje povišano telesno temperaturo.

✓Lajša blago do zmerno bolečino.

✓ Primerno za otroke.

✓ Priložena brizga za natančno odmerjanje.

✓Okus ananasa.

Opis

Suspenzija Daleron za otroke, ki vsebujejo paracetamol, deluje protibolečinsko in znižujejo povišano telesno temperaturo. Paracetamol je v priporočenih odmerkih zaradi svoje varnosti in učinkovitosti posebno primeren za otroke. Suspenziji je priložena plastična brizga, ki omogoča natančno odmerjenje zdravila. Daleron za otroke ne vsebuje sladkorja in ima prijeten okus po ananasu.

Zdravilo Daleron za otroke je namenjeno:

  • zniževanju povišane telesne temperature ob raznih bakterijskih in virusnih infekcijah ter pri reakcijah po cepljenju.
  • lajšanju blagih do zmernih bolečin: glavobol, zobobol.
  • blaženju bolečin po poškodbah in zdravniških ter zobozdravniških posegih.

Odmerjanje in način uporabe:

Za otroke je priporočen odmerek od 10 do 15 mg paracetamola na kilogram telesne mase. Za natačno odmerjanje zdravila je zraven priložena brizga za peroralno dajanje.

Shema za odmerjanje zdravila:

Otrokova starost

Enkratni odmerek

do 3 mesece

40 mg (1,7 ml ali 1/3 brizge)

4-11 mesecev

80 mg (3,3 ml ali 2/3 brizge)

1-2 leti

120 mg (5 ml ali 1 brizga)

3-6 let

180 do 240 mg (7,5 do 10 ml ali 1,5 do 2 brizgi)

7-10 let

240 do 360 mg (10 do 15 ml ali 2 do 3 brizge)

11-12 let

480 mg (20 ml ali 4 brizge)

Posamezne odmerke smete dajati v najmanj 4- do 6-urnih presledkih, če je potrebno. Ne priporočamo več kot 4 odmerkov na dan.

Pred uporabo steklenico dobro pretresite. Nato z brizgo odmerite potrebno količino in zdravilo počasi iztisnite otroku v usta. Iz brizge ga lahko iztisnete tudi na žličko in dajate otroku zdravilo po žlički. Po uporabi brizgo sperite z vodo in dobro zaprite steklenico.

Garancija kakovosti: Kakovost izdelkov in storitev ter nenehno izboljševanje ključnih procesov sta Krkini strateški usmeritvi. Že od začetka delovanja je bila Krkina strateška usmeritev proizvodnja kakovostnih, varnih in učinkovitih zdravil. Pri proizvodnji uporabljajo najsodobnejše pristope in dobre prakse, ki so se v skladu z razvojem panoge dopolnjevali in izboljševali.
Z lastnim znanjem in najsodobnejšo tehnologijo, ki celo presega visoke zahtevane standarde, proizvajajo učinkovita in varna zdravila vrhunske kakovosti. Visoko kakovost Krkinih zdravil dokazujejo tudi certifikati ustreznosti, patentne zaščite in prestižne nagrade.

Sestava: Zdravilna učinkovina je paracetamol. 5 ml peroralne suspenzije (1 brizga za peroralno dajanje) vsebuje 120mg paracetamola.

Poreklo: Slovenija

Opozorilo: Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.