Sinupret, peroralne kapljice

 

Pakiranje: 100 ml

Sinupret peroralne kapljice so zdravilo rastlinskega izvora, ki ga uporabljamo pri težavah z nahodom, zamašenim nosom in vnetimi sinusi (sinuzitis), pa tudi ko želimo zamašitev preprečiti, ob pojavu redkega izcedka iz nosu.

 

9,65 z DDV

Prednosti

 

✓ Registrirano zdravilo rastlinskega izvora.

✓ Ne vsebujejo glutena.

✓ Ne vsebuje laktoze.

✓ Primerno za vegane.

✓ Primerno za sladkorne bolnike.

✓ Lahko se uporablja sočasno s pršili za nos.

Opis

 

Sinupret kapljice zmanjšajo oteklino pri vneti nosni sluznici, redčijo sluz, omogočijo boljšo drenažo sinusov in na ta način olajšajo izkašljevanje oz. izločanje sluzi. Občutek zamašenosti nosu se zmanjša, kmalu nato preneha tudi spremljajoči glavobol. Kapljice Sinupret istočasno pomagajo regenerirati sluznice. Lahko jih uporabljamo tudi kot dopolnilno zdravilo s protivnetnim delovanjem pri zdravljenju gornjih dihalnih poti, tudi ob sočasnem jemanju antibiotikov.

Sinupret tkapljice zaužijemo in jih ne kapamo v nos. Na ta način zdravilo sistemsko in istočasno deluje na celotno sluznico znotraj nosu in sinusov, ne glede na stopnjo zamašenosti.  Ob tem ne prihaja do draženja nosne sluznice in jih smemo uporabljati dalj časa.

Uporaba: 

 • ob prvih znakih prehlada, za preprečitev zamašenosti nosu,
 • pri zamašenem nosu, za odmašitev, zmanjšanje vnetja in oteklosti sluznice,
 • preventivno, za preprečitev pojava vnetja sinusov (sinuzitis),
 • pri vnetih in zamašenih sinusih (akutni sinuzitis) ter pritisku v glavi, zaradi odmašitve, vzpostavitve t.i. drenaže ter lajšanja simptomov,
 • za blažitev simptomov pri kroničnem vnetju sinusov (kronični sinuzitis).

Odmerjanje: Odrasli 3-krat na dan po 50 kapljic, otroci starejši od 7 let 3-krat na dan po 25 kapljic in otroci od 2. do 6. leta 3-krat na dan po 15 kapljic. Zdravilo Sinupret pri težavah z nahodom uporabljamo najmanj teden dni do deset dni, pri vnetju obnosnih votlin lahko tudi dlje časa, odvisno od dolžine trajanja obolenja in simptomov, ki se ob tem pojavijo.

Sestava: 100 g kapljic vsebuje 29 g tekočega ekstrakta (1 : 11) naslednjih zdravilnih rastlin:

 • Gentiana lutea L., radix – korenina rumenega svišča 0,2 g,
 • Primula veris L., Primula elatior L., flos cum calycibus – cvet jegliča s čašico 0,6 g,
 • Rumex spp. sine crispus et obtusifolius, herba – zel kislice 0,6 g,
 • Sambucus nigra L., flos – cvet črnega bezga 0,6 g,
 • Verbena officinalis L., herba – zel navadnega sporiša 0,6 g.
  Ekstrakcijsko topilo je 59-odstotni (V/V) etanol.

Drugi sestavini zdravila (pomožni snovi) sta prečiščena voda in 96-odstotni etanol.

Garancija kakovosti: Nemško podjetje Bionorica s preko 80-letno tradicijo, ki uspešno združuje spoznanja tradicionalnega zdravljenja z zdravilnimi rastlinami in sodoben znanstveni pristop (phytoneering). Rezultat so učinkovita in varna zdravila rastlinskega izvora.
V podjetju sledijo najvišjim standardom kakovosti in trajnostnemu razvoju vse od semena do gotovega zdravila. Zdravila so edinstvena. Mnogokrat združujejo moč učinkovin različnih zdravilnih rastlin, dokazanih z lastnimi, placebo kontroliranimi kliničnimi raziskavami.
V Sloveniji dobro uveljavljeni zdravili Bionorice sta med drugim Sinupret za zdravljenje težav z zamašenim nosom in vnetimi sinusi in Canephron za zdravljenje okužb sečil in mehurja.

Poreklo: Nemčija

Opozorila: Delež alkohola v kapljicah Sinupret je 19% (v/v). Odmerek za odrasle vsebuje 0,45 g etanola, kolikor ga je približno tudi v 1 decilitru jabolčnega soka.

 

Dodatne informacije

Posebni atributi

Brez glutena, Brez laktoze, Naravno

Morda vam bo prav tako všeč…